15 Αυγούστου 2011

Παραιτήθηκε αρχηγός της CDU σε κρατίδιο της Γερμανίας λόγω σχέσης με 16χρονη

http://www.spiegel.de/images/image-248695-panoV9free-tsjc.jpg[Να για να μη λέτε ότι σας έχω ζαλίσει με τους Γερμανούς: Υπάρχουν και εκεί μακάκες :)]
Παραιτήθηκε από την Προεδρία των χριστιανοδημοκρατών του κρατιδίου Σλέσβικ-Χολστάιν ο Christian von Boetticher μετά την αποκάλυψη ότι επί 3 μήνες το 2010 διατηρούσε σχέση με μια 16χρονη που γνώρισε μέσα απ' το ιντερνετ.

Η παραίτησή του έρχεται 9 μήνες πριν τις εκλογές του κρατιδίου που από το 2005 κυβερνούν οι Χριστιανοδημοκράτες με τους Φιλελεύθερους. Ο 40χρονος που θα έθετε υποψηφιότητα για πρωθυπουργός του βορειότερου κρατιδίου της Γερμανίας, παραιτείται από αρχηγός της τοπικής CDU, θα συνεχίσει όμως να είναι αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Ο Boetticher παραιτείται μετά από πιέσεις που δέχθηκε από στελέχη του κόμματος για το ειδύλλιο με την 16χρονη το οποίο κράτησε 3 μόνο μήνες.

Ο απάντρευτος πολιτικός γνώρισε τη τότε 16χρονη, που δεν θεωρείται ανήλικη όσον αφορά τις σχέσεις και άρα δεν υπάρχει νομικό θέμα πέρα από το ηθικό, μέσα από το Facebook. Μετά από την ανταλλαγή μαιλ συναντήθηκαν αρκετές φορές μεταξύ Μαρτίου και Μαίου 2010 οπότε και ο Boetticher έληξε τη σχέση μιας και άρχισε να διαφαίνεται ότι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του κρατιδίου το 2012

"Ναι είναι αλήθεια ότι την άνοιξη του 2010 είχα ερωτευθεί μια νεαρή γυναίκα με την οποία ήμασταν μερικούς μήνες μαζί" είπε ο πολιτικός της CDU θες το βράδυ όταν αναφέρθηκε πρώτη φορά στην υπόθεση. Μίλησε για μια "ασυνήθιστη αγάπη" που ήταν αποδεκτή κι απ' τον περίγυρό του. Πρόσθεσε όμως, ότι παρόλο που μια τέτοια σχέση είναι νόμιμη, καταλαβαίνει ότι ξεπερνάει τα ηθικά όρια πολλών ανθρώπων. Πιστεύει ότι δεν έκανε ένα ανθρώπινο λάθος αλλά ένα πολιτικό λάθος, μιας και δεν υπολόγισε τη σημασία μιας τέτοιας σχέσης για την υποψηφιότητα για Πρωθυπουργός του κρατιδίου, συμπλήρωσε κλαίγοντας!