24 Αυγούστου 2011

AΠΟΕΛ: Για δεύτερη φορά στους ομίλους του Champions League

Ο Θρύλος της Κύπρου, ο ΑΠΟΕΛ με ψυχή ελληνική και μπάλα που θα ζήλευαν σχεδόν όλες οι ομάδες της Superleague πάτησε τη Βίσλα με 3-1 και μπαίνει για δεύτερη φορά στους ομίλους.

Mεγάλες στιγμές στο ΓΣΠ καθώς ο ΑΠΟΕΛ θα βρεθεί για δεύτερη φορά σε ομίλους του Champions League μετά την πρώτη του συμμετοχή το 2009! Οι Κύπριοι επικράτησαν με 3-1 της Βίσλα, ανέτρεψαν το 1-0 του πρώτου αγώνα στην Κρακοβία και θα δώσουν το παρών στη κλήρωση της Πέμπτης όπου θα τοποθετηθούν στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Το γκολ της πρόκρισης ήρθε στο 87' με τον Αΐλτον και ενώ νωρίτερα ο ΑΠΟΕΛ είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει από την πολύ κατώτερη πολωνική ομάδα.

Στο πρώτο μέρος, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς μπήκε δυνατά, έκλεισε την Βίσλα στα καρέ της και έφτασε κοντά στο γκολ με τη διπλή προσπάθεια των Αΐλτον και Μαντούκα που κόντραρε στα σώματα των αμυντικών στο 25'. Λίγο αργότερα, όμως, ήρθε το γκολ που άξιζε ο ΑΠΟΕΛ έπειτα από αυτογκόλ του τερματοφύλακα Παρέικο! Ο Μαντούκα εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα πήγε προς τα δίχτυα αφού πρώτα βρήκε σε παίκτη των Πολωνών και στο δοκάρι, ο Παρέικο φάνηκε να την μπλοκάρει αλλά εν τέλει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του!

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ καλύτερος στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα και κατάφερε στο 54' να πάρει σκορ πρόκρισης με κοντινή προβολή του Αΐλτον έπειτα από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια. Η Βίσλα προσπάθησε να ανέβει, έδειξε διάθεση να κυνηγήσει το γκολ που χρειαζόταν χωρίς πάντως να απειλήσει. Ο ΑΠΟΕΛ έδωσε χώρους και παρότι ήλεγχε τον ρυθμό την... πάτησε στο 71' με τον Βιλκ. Οι Κύπριοι «πάγωσαν» καθώς εβλεπαν το ίδιο έργο της Κρακοβίας, όμως ο... Παρέικο τους λύτρωσε στο 87' καθώς έχασε την μπάλα κάτω από τα χέρια του σε σουτ του Αΐλτον! Το 3-1 έγινε, ο ΑΠΟΕΛ πήρε την πρόκριση και στο ΓΣΠ στήθηκε γλέντι!

Οι συνθέσεις

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Ζόρζε, Πουρσαϊτίδης, Αΐλτον, Τρικόφσκι, Μαντούκα (85' Χαραλαμπίδης), Πίντο, Κόντης, Μοράις, Μαρκίνιο (85' Αλεξάνδρου), Μποαβεντούρα (90' Γιάχιτς)

Βίσλα: Παρέικο, Γάλιενς (80' Γιοβάνοβιτς), Μέλικσον, Σομπολέφσκι (58' Ίλιεφ), Ντίαζ, Νούνιεζ, Γκένκοφ, Βιλκ, Λαμέι, Μαλέτσκι (80' Κιρμ)