31 Αυγούστου 2011

Συνελλήφθη η γνωστή Daryl Hannah για διαμαρτυρία μπροστά στο Λευκό Οίκο

http://financialpostbusiness.files.wordpress.com/2011/08/hannah.jpg?w=620 Συνελήφθη η ηθοποιός Daryl Hannah μπροστά από το Λευκό Οίκο, μαζί με άλλους περιβαλλοντικούς ακτιβιστές που αντιτίθονται στη δημιουργία αγωγού πετρελαίου από τον Καναδά μέχρι τις νότιες ακτές των ΗΠΑ στον Κόλπο του Μεξικό.

Η καθιστική διαμαρτυρία στην οποία συμμετείχαν δεκάδες αμερικανοί είχε σοπό την ακύρωση του αγωγού Keystone XL, ο οποίος θα περνάει μέσα από Montana, South Dakota, Nebraska, Kansas, Oklahoma και Texas για να καταλήξει σε διυλιστήρια στο Houston και το Port Arthur του Texas.

Πριν συλληφθεί είπε στο Associated Press ότι οι διαδηλωτές θέλουν την απεξάρτηση απ' τα υγρά καύσιμα και είναι υπέρ των επενδύσεων σε "καθαρές" μερφές ενέργειας και ελπίζουν ότι ο Barack Obama δεν θα προσκυνήσει τους λομπίστες των εταιριών πετρελαίου.

Η Hannah διαμαρτυρόταν καθισμένη στο πεζοδρόμιο κοντά στο Λευκό Οίκο και αρνήθηκε να απομακρυνθεί όπως της ζήτησε η U.S. Park Police.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8/85/SummerLovers.jpgΣτο παρελθόν έχει ξανασυλληφθεί για ανάλογες διαμαρτυρίες για περιβαλλοντικά θέματα.
http://www.fanboy.com/wp-content/uploads/2009/08/03-elle-driver.jpgΟι παλιότεροι θα θυμούνται την Daryl Hannah, τη δεκαετία του 80, από το Blade Runner, το Summer Lovers (που εκτυλίσσεται στη Σαντορίνη με την Hannah να αποτελεί το ένα μέρος ενός ερωτικού τριγώνου-φώτο δεξιά) και το Splash, όπου έκανε τη γοργόνα στο πρώτο έργο του Tom Hanks. Οι νεότεροι θα τη θυμούνται σαν Elle Driver (φώτο αριστερά), στο Kill Bill, όπου η Uma Therman της βγάζει και το άλλο μάτι...