11 Αυγούστου 2011

Κάμερον: "Θα κλείσω FB-Twitter και θα κατεβάσω το Στρατό για να σας πιάσουμε"... ότι είπε κι ο Καραμανλής δηλ.

http://www.tagesschau.de/multimedia/bilder/cameron180_v-banner3x1.jpg«Εντελώς απαράδεκτα και καταδικαστέα» χαρακτήρισε τα επεισόδια που έχουν σημειωθεί από το Σάββατο σε αγγλικές πόλεις ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στην εισαγωγική δήλωσή του κατά την έναρξη της έκτακτης Κοινοβουλευτικής συνεδρίασης. Υποσχέθηκε πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του 29χρονου Μαρκ Ντάγκαν στο Τότεναμ.

Ενώ τόνισε ότι αν χρειαστεί θα επέμβει και ο στρατός προκειμένου να επιβληθεί η τάξη. Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση σκέπτεται ακόμα και τον αποκλεισμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε τέτοιες καταστάσεις, μιας και τα καθιστά υπεύθυνα ότι όχι μόνο ευνόησαν τις ταραχές αλλά χρησιμοποιήθηκαν και από τους ταραξίες προκειμένου να παραπλανήσουν την Αστυνομία (τα έχουν με το twitter όπου οι ταραξίες έβαζαν άσχετα μηνύματα με αποτέλεσμα η αστυνομία να πηγαινοέρχεται άσκοπα).

Παράλληλα παραδέχθηκε ότι τις πρώτες μέρες υπήρξαν παραλείψεις από την Αστυνομία αλλά τόνισε ότι τα ψέμματα τελείωσαν και οι 16.000 αστυνομικοί θα παραμείνουν και τις επόμενες μέρες στους δρόμους του Λονδίνου.

Τέλος ανακοίνωσε ότι θα ιδρυθεί ένα ταμείο γιατί καταστροφές τις οποίες εκτίμησε σε πάνω από 200 εκ λίρες (230 εκ ευρώ)