14 Αυγούστου 2011

FT: Το Πακιστάν έδωσε στην Κίνα συντρίμμια του ελικοπτέρου από την επίθεση εναντίον του Μπιν Λάντεν

http://www.wantchinatimes.com/newsphoto/2011-05-11/450/CFP416922433-172155_copy1.jpg'Οπως γράφουν οι Financial Times “Οι ΗΠΑ έχουν πληροφορίες ότι το Πακιστάν και συγκεκριμένα η υπηρεσία πληροφοριών ISI, έδωσε πρόσβαση στον Κινέζικο Στρατό ώστε να ελέγξει συντρίμμια του ελικοπτέρου που έπεσε κατά την επίθεση εναντίον του Μπιν Λάντεν στο Abbottabad” [Φώτο: Πακιστάνικο φορτηγό απομακρύνει συντρίμμια του αμερικάνικου "αόρατου" ελικοπτέρου].

Την πληροφορία έδωσε στους FT άτομο των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. "Στους κινέζους επετράπη να δούνε και να φωτογραφήσουν τα συντρίμμια και να πάρουν δείγμα από την επικάλυψη που έκανε το ελικόπτερο αόρατο και επέτρεψε στο ελικόπτερο να μπεί στο Πακιστάν χωρίς να γίνει αντιληπτό απ' τα ραντάρ" ειπε το μέλος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Να σημειωθεί ότι το ABC είχε μεταδώσει ήδη από τις 10 Μαίου, δέκα μέρες μετά την επίθεση όπου σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν, ότι το Πακιστάν σκέφτεται να δώσει στην Κίνα τη δυαντότητα να εξετάσει το τροποποιημένο Blackhawk αξίας 60 εκ ευρώ, και σε αντάλλαγμα η Κίνα θα έδινε στο Πακιστάν πρόσβαση σε πυραυλική τεχνολογία...