31 Αυγούστου 2011

Παγκόσμια αποκλειστική πατέντα Ευαγγελάτου: Βρίσκει σκυλιά που το 'σκασαν μέσω GPS

Γράφει το newsit του Ευαγγελάτου:
Εντοπίστε το σκύλο σας με το smartphone!

Μία εκπληκτική εφαρμογή που θα βοηθήσει τους ιδιοκτήτες των άτακτων και μη σκύλων.

Η τεχνολογία Pet Check Technology δημιουργήθηκε από κατόχους σκύλων, για τους κατόχους και προσφέρει μια πολύ απλή λύση στον εντοπισμό του αγαπημένου σας κατοικίδιου σε περίπτωση που αυτό το σκάσει από το σπίτι.
Η εταιρία δίνει σε κάθε χρήστη έναν QR κωδικό που αντιστοιχεί στο σκύλο του και στη συνέχεια σκανάροντας τον με την iOS ή Android συσκευή του μπορεί να δει με τη βοήθεια του GPS μέσα από την ειδική εφαρμογή που έχει πάει ο σκύλος του αλλά και αρχείο από όλες τις βόλτες που έχουν κάνει παρέα...
Φυσικά αν πάτε στη σελίδα petchecktechnology.com θα διαβάσετε το εξής:
Pet Check Technology™ is the first and only technology created just for dog-walking businesses. Using mobile barcode technology, GPS tracking, and easy online tools, we help you run your business more efficiently while giving your customers peace of mind.
Our simple online tools make it easy to create and manage walker schedules, add customers, and automate your customer billing processes.
Our mobile app records the exact start and end times of each and every walk. If a walker is running late, you'll be immediately notified by email.
Φαντάζομαι ότι αρκεί στοιχειώδης γνώση της αγγλικής για να καταλάβει κάποιος ότι η εν λόγω τεχνολογία απευθύνεται σε εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες "περιπατητών σκύλων" (dog-walking businesses) δηλ. εταιρίες που στέλνουν άτομο στο σπίτι για να βγάλει βόλτα το σκύλο όταν ο ιδιοκτήτης του δεν προλαβαίνει, κάτι που είναι διαδεδομένο στις ΗΠΑ...

καμία σχέση λοιπόν με τον "Εντοπισμό μέσω GPS... άτακτων σκύλων που την κοπάνησαν απ' το σπίτι" όπως λέει ο Ευαγγελάτος που καλά θα κάνει αφού τα παιδάκια που εκμεταλλεύεται για να του βάζουν ειδήσεις, για 500 ευρώ και ανασφάλιστα, δεν ξέρουν αγγλικά... να μην ασχολείται με ξένη ειδησεογραφία για να μη γράφει παπαριές, γιατί τον διαβάζουν και αφελείς που τον πιστεύουν...

ΥΓ. Για όσους δεν κατάλαβαν, να πως λειτουργεί η μπίζνα: Η Pet Check Technology δίνει στη εταιρία που έχει το προσωπικό που βγάζει βόλτες τους σκύλους, έναν κωδικό για κάθε ιδιοκτήτη-σκύλο πελάτη. Όταν η εταιρία στείλει κάποιον να βγάλει βόλτα τον συγκεκριμένο σκύλο, ο υπάλληλος σκανάρει τον κωδικό με το κινητό του και μέσω του GPS του κινητού, η εταιρία και ο ιδιοκτήτης του σκύλου παρακολουθούν τη βόλτα που κάνει ο υπάλληλος που έχει στην τσέπη του το κινητό. Έτσι οι ιδιοκτήτες μπορούν να παρακολουθήσουν τη βόλτα και η εταιρία να τσιμπήσει υπαλλήλους που λουφάρουν στη βόλτα ή καθυστερούν να επιστρέψουν στην εταιρία λέγοντας ότι έκαναν μεγάλη βόλτα το σκύλο. Αυτός που παρακολουθείται δηλ είναι ο υπάλληλος και όχι φυσικά ο σκύλος.