05 Σεπτεμβρίου 2011

Μετά από δύο χρόνια συνεχίζουν το δούλεμα και δήθεν περιορίζουν, για οικονομία, τη χρήση των 2 κυβερνητικών αεροπλάνων

O κυβερνητικός στόλος αποτελείται από ένα Embraer και ένα Gulf Stream (Εικόνα αρχείου: Embraer)Δραστική μείωση στη χρήση των κυβερνητικών αεροσκαφών, καθώς και στις πτήσεις VIP με στρατιωτικά ελικόπτερα, αποφάσισε η κυβέρνηση όπως πληροφορείται η εφημερίδα Το Βήμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πτήσεις των δύο κυβερνητικών αεροπλάνων (ενός Embraer και ενός Gulf Stream θεωρήθηκαν ενεργοβόρες και ακριβές.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ακόμα κι ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε πρόσφατα αεροπλάνο της γραμμής για να ταξιδέψει στο Παρίσι, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο για το μέλλον της Λιβύης.

Με πλοίο της γραμμής ταξίδεψε επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κ. Σπηλιόπουλος ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στην Τήνο. Με πλοίο της γραμμής θα ταξιδέψει και στην Σκιάθο εκπροσωπώντας σε λίγες ημέρες στις εορταστικές εκδηλώσεις την κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε ο ο κ. Σπηλιόπουλος, έχουν πλέον διακοπεί και οι επισκέψεις της πολιτικής ηγεσίας σε στρατιωτικές μονάδες με ελικόπτερα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κυβέρνηση εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να πουλήσει το ένα από τα δύο κυβερνητικά αεροπλάνα.