06 Σεπτεμβρίου 2011

«Αντάρτικο» από 25 Γερμανούς βουλευτές κατά του ενισχυμένου μηχανισμού ευρωστήριξης

[Για να καταλάβω: Αυτοί οι 25 είναι κακοί ή καλοί; Εσείς τι λέτε; Αφού είναι απέναντι στην Μέρκελ είναι καλοί... ακόμα και αν δεν θέλουν να μας δανείσουν...]

Συνολικά 25 βουλευτές του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού δεν στήριξαν αργά τη Δευτέρα την κατάθεση νομοσχεδίου που ενισχύει τις αρμοδιότητες του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης, του EFSF.

H προκαταρκτική αυτή ψηφοφορία έγινε στην κοινή Κοινοβουλευτική Ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Δώδεκα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας καταψήφισαν την κατάθεση του νομοσχεδίου και επτά απείχαν, σύμφωνα με πηγές του κόμματος που μίλησαν στο Reuters.

Σε ξεχωριστή ψηφοφορία που έγινε στον μικρό εταίρο του κυβερνητικού συνασπισμού, τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), δύο βουλευτές καταψήφισαν και τέσσερις απείχαν.

Ο συνασπισμός CDU/CSU και FDP έχει 330 από τις συνολικά 620 έδρες της γερμανικής βουλής, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να υποστεί περισσότερες από 19 διαρροές.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι, έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, αλλά η Μέρκελ θέλει για