09 Σεπτεμβρίου 2011

3 σημαντικά θέματα ενόψη εγκαινίων ΔΕΘ θέτει η ΝΔ Θεσσαλονίκης

http://images.inews.gr/143/to-savvato-xekina-i-exormisi-tis-nd-thessalonikis-gia-to-zappeio-ii.jpgΚαθώς αρχίζει το τριήμερο των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η ΝΔ Θεσσαλονίκης επιθυμεί να εστιάσει την προσοχή όλων σε τρεις σημαντικότατες ειδήσεις:
  1. Ο Γ. Παπανδρέου ΔΕΝ θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ! Ο σημερινός πρωθυπουργός, όπως προκύπτει από το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψής του, που δημοσιοποιήθηκε χτες, θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός από το 1928 που κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της ΔΕΘ δεν θα περιηγηθεί στους χώρους της όπως παραδοσιακά συμβαίνει κάθε χρόνο. Προφανώς το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου θεωρεί ότι είναι πολύ πιθανό στη διάρκεια μίας τέτοιας επίσκεψης να εκπεμφθούν κάθε άλλο παρά θετικές εικόνες υποδοχής που θα τύχει ο κ. Παπανδρέου. Έτσι, το πρόγραμμά του για το πρωινό του Σαββάτου είναι κενό! Πρόκειται για μία πρωτοφανή κίνηση που αποδεικνύει τον πανικό μέσα στον οποίο πλέον κινείται η κυβέρνηση. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι το επίσημο πρόγραμμα της πρωθυπουργικής επίσκεψης περιλαμβάνει μόνο την επίσκεψη στο δημαρχείο την Παρασκευή, την ομιλία των εγκαινίων το Σάββατο και τη Συνέντευξη Τύπου την Κυριακή. Η τελευταία θα δοθεί μάλιστα όχι στο «Βαλλίδειο» αλλά στο Λιμάνι, για πρώτη φορά! Θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνει μία τουλάχιστον επίσκεψη για την οποία όμως κρατείται άκρα μυστικότητα, μάλλον για τους ίδιους λόγους.
  2. Η Θεσσαλονίκη από προχτές εμφανίζει την εικόνα μίας πόλης υπό κατοχή! Χιλιάδες αστυνομικοί περιπολούν με δίκυκλα και αυτοκίνητα ή παραμένουν μέσα σε λεωφορεία σε κομβικά σημεία, δίχως απολύτως κανέναν ορατό λόγο. Ούτε κινητοποιήσεις υπάρχουν ούτε συμβάντα αστυνομικού ενδιαφέροντος. Συνεπώς κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει το λόγο αυτής της πρωτοφανούς αστυνομικής κινητοποίησης. Εκτός εάν η κυβέρνηση επιθυμεί να στείλει μηνύματα σθεναρής στάσεως ενόψει των κινητοποιήσεων, κάτι που δε συνάδει με τις αρχές της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.
  3. Η αστυνομοκρατία αυτή συντελείται από περίπου 9.000 αστυνομικούς, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου. Οι μισοί εκ των οποίων μετακλήθηκαν από όλες τις γωνιές της Ελλάδας! Παρατηρούμε δηλαδή ότι την ώρα που η Κυβέρνηση περικόπτει ακόμη περισσότερο τις αποδοχές του αστυνομικού προσωπικού με το επιχείρημα ότι «λεφτά δεν υπάρχουν», εμφανίζεται προθυμότατη να σπαταλήσει χρήματα του φορολογουμένου πολίτη (και της τρόικας) σε καύσιμα, «εκτός έδρας», σίτιση και ξενοδοχεία μόνο και μόνο για τη φύλαξη του πρωθυπουργού και της συνοδείας του.
Η ΝΔ Θεσσαλονίκης κάνει έκκληση στους πάντες να σεβαστούν την πόλη και τους θεσμούς της. Καλωσορίζει τον πρωθυπουργό με την ελπίδα ότι αυτή είναι η τελευταία ΔΕΘ στην οποία ο κ. Παπανδρέου έρχεται με τη σημερινή του ιδιότητα. Για το καλό όλων μας.