05 Σεπτεμβρίου 2011

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΕΝΟΨΕΙ 76ΗΣ ΔΕΘ: «ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΔΩΡΑ»

«Αγανακτισμένοι με τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου είμαστε όλοι μας, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Πραγματικά και δικαίως αγανακτισμένοι. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι η Διεθνής Έκθεση είναι η μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική γιορτή της πόλης και της χώρας ολόκληρης. Στην δύσκολη εποχή, μάλιστα, της πολύπλευρης κρίσης, ο ρόλος της είναι ακόμη πιο σημαντικός. Όμως, οι Θεσσαλονικείς δεν θέλουν πια άλλους μάγους με τα δώρα.

Κάνω έκκληση στα κυβερνητικά στελέχη που θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη να μην προκαλέσουν με τη συμπεριφορά τους και με τις δηλώσεις τους. Οι καιροί είναι εξαιρετικά δύσκολοι για πρίγκιπες.

Κάνω έκκληση στις αρχές να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί. Να μην μετατρέψουν το κέντρο της πόλης σε άβατο για τους ίδιους τους πολίτες της προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα κυβερνητικά στελέχη. Δυστυχώς, οι πληροφορίες για κινητοποίηση 10.000 αστυνομικών, δίνει από πριν το μήνυμα ότι η Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σε εμπόλεμη κατάσταση…

Επίσης, κάνω έκκληση σε όλους όσους θα διαδηλώσουν εκείνες τις μέρες να περιφρουρήσουν τις διαμαρτυρίες τους και μην επιτρέψουν καταστροφές. Οι προβοκάτσιες κάνουν κακό και στους ίδιους αλλά και στην εικόνα της πόλης.

Μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα στέλνει αρνητική τηλεοπτική εικόνα σε όλον τον κόσμο, με σοβαρότατες συνέπειες για τον τουρισμό και την εθνική οικονομία. Αυτή η εικόνα στις μέρες της 76ης ΔΕΘ δεν πρέπει να ρίχνει νερό στο μύλο των εχθρών της Ελλάδας μας».