26 Σεπτεμβρίου 2011

Στη Λήμνο διαδραματίζεται το παιχνίδι Arma III και οι κάτοικοι ανησυχούν για λόγους εθνικής ασφάλειας

«Μετά από πολλά χρόνια έντονου πολέμου εναντίον του ανατολικού στρατού, η Ευρώπη έχει γίνει η τελευταία στάση για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Μια μικρή ομάδα των ειδικών δυνάμεων αποστέλλεται σε ένα μικρό νησί της Μεσογείου. Ωστόσο η ομάδα βρίσκεται σε κίνδυνο, όπου στην προσπάθειά της να πραγματοποιήσει την αποστολή θα αντιμετωπίσει τους κινδύνους του σύγχρονου πολέμου», σημειώνεται για την υπόθεση του παιχνιδιού ArmaIII, στην ιστοσελίδα της εταιρείας Bohemia Interactive. Το "νησί της Μεσογείου" είναι η Λήμνος.

H ανησυχία των κατοίκων της Λήμνου είναι έκδηλη, όπως σημειώνει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Λήμνου, Κώστα Αδαμίδη, να σημειώνει ότι τον ενοχλεί το γεγονός πως το συγκεκριμένο παιχνίδι διαδραματίζεται στο νησί.

«Είναι εντυπωσιακό το γεγονός της παρουσίασης των γραφικών, που ενώ υπάρχουν εθνικοί λόγοι διασφάλισης κάποιων περιοχών στο νησί, αυτές παρουσιάζονται με σκηνές υψηλής ευκρίνειας», τονίζει.

Στην εποχή της πληροφορικής, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής, έχει χαθεί το μέτρο και πέραν των πιθανών προβλημάτων εθνικής ασφάλειας, τα οποία πρέπει να διερευνηθούν.





Περισσότερα βίντεο εδώ