06 Σεπτεμβρίου 2011

Προσθεμία για να καταθέσουν πήραν Εφραίμ κ' Αρσένιος-Θα μας πούνε επιτέλους οι ΠΑΣΟΚοι που βρίσκεται η υπόθεση;

http://www.skai.gr/files/temp/5C9FDCF4424DB4E15E65E7E9E205C61D.jpg[Να και μια είδηση απ' το "σκάνδαλο" Βατοπαιδίου! Αφορά βέβαια τη δικαιοσύνη που συνεχίζει το έργο της... το ΠΑΣΟΚ επί του θέματος τηρεί σιγή ιχθύος. Θα μας πει επιτέλους κάποιος που βρίσκεται η υπόθεση Βατοπαιδίου;

Εννοείται πως ούτε η ΝΔ ασχολείται με την υπόθεση... ούτε ένας βουλευτής της ΝΔ δεν βρίσκεται να κάνει μια ερώτηση στον Βενιζέλο να μάθουμε τι ενέργειες έκανε το ΠΑΣΟΚ επί 2 χρόνια για να επιστρέψουν τα "κλεμμένα"]

Διαβάστε και την είδηση:

Προθεσμία για τις 13 Οκτωβρίου ζήτησαν και έλαβαν από την Εφέτη Ειδική Ανακρίτρια, Ειρήνη Καλού, οι φερόμενοι ως πρωταγωνιστές της υπόθεσης των ανταλλαγών της Μονής Βατοπεδίου, ηγούμενος Εφραίμ και πατέρας Αρσένιος.

Οι δύο μοναχοί κλήθηκαν να λογοδοτήσουν για σειρά κακουργηματικών πράξεων, όπως αυτές της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις, σε απάτη σε βάρος του δημοσίου και άλλα.

Η ανάκριση για την υπόθεση των αποκαλούμενων «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ της Μονής και του δημοσίου βαίνει προς ολοκλήρωση, καθώς το επόμενο διάστημα κλείνει ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων. Ήδη έχουν απολογηθεί μέλη γνωμοδοτικών συμβουλίων, στελέχη της ΚΕΔ, συμβολαιογράφοι, πολιτικοί μηχανικοί και άλλοι εμπλεκόμενοι.