27 Σεπτεμβρίου 2011

Διστακτική η γερμανική βιομηχανία για επενδύσεις στην Ελλάδα... παρά την εφορία Χρυσοχοΐδη

Σε μερικές μέρες θα επισκεφθεί την χώρα μας ο Ρέσλερ μαζί με αντιπροσωπεία γερμανών επιχειρηματιών. Ο Μike θα τους υποδεχθεί με φανφάρες και θα μας πει ότι έφερε λεφτά και επενδύσεις στη χώρα. Η αλήθεια όμως είναι τελείως διαφορετική.

Πριν τον ΓΑΠ σήμερα στο Βερολίνο στην Ένωση Γερμανών Βιομηχάνων, είχε μιλήσει ο Πρόεδρος της Ένωσης, Hans-Peter Keitel που είπε ότι το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα δεν είναι και το πλέον πρόσφορο για επενδύσεις. Κάλεσε δε τους Έλληνες επιχειρηματίες, στυλ Δασκαλόπουλου που επί ΝΔ ήταν συνέχεια στα κανάλια και τώρα έχει εξαφανιστεί*, "να συμπεριφερθούν πατριωτικά και να κάνουν κάτι για την πατρίδα τους". "Δεν υπάρχει ξένος επιχειρηματίας που θα ξεκινήσει να πάει στην Ελλάδα, όταν βλέπει στο αντίθετο ρεύμα, έλληνες επιχειρηματίες να εγκαταλείπουν τη χώρα τους "...

Δασκαλόπουλε, άδικο έχει ο γερμανός;

* Έχουμε εξηγήσει πολλές φορές γιατί δεν μιλάει ο Δασκαλόπουλος. Γιατί παρά την κρίση το ΠΑΣΟΚ τους βόλεψε με τις επιχειρησιακές συμβάσεις και τη διευκόλυνση των απολύσεων. Απ' την άλλη παρότι η κατανάλωση στην Ελλάδα έπεσε, τα λαμόγια συνεχίζουν να τα αρπάζουν χοντρά καθώς διοχετεύουν τα προιόντα που τους περισσεύουν στο εξωτερικό όπου καρπώνονται και τις αυξημένες τιμές σε πρώτες ύλες (πχ. αύξηση της τιμής του αλουμινίου πάνω από 20% μέσα σ' ένα χρόνο)