22 Σεπτεμβρίου 2011

Περιορίζεται η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας

http://www.skai.gr/files/temp/82D445368CD18B58AEC8BFEF7636BF8A.jpgΗ γερμανική οικονομία μετά τη σχεδόν στατική πορεία της κατά το δεύτερο τρίμηνο επέστρεψε σε μια «μέτρια ανάπτυξη» στο τρίτο, γεγονός το οποίο οφείλεται στην ιδιωτική κατανάλωση και στην αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών, σύμφωνα με το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών.

«Έκπληξη προκαλεί το ευνοϊκό ξεκίνημα της βιομηχανίας κατά το τρίτο τρίμηνο», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του το Υπουργείο. Οι εγχώριες παραγγελίες παραγωγής και κατά βάση η παραγωγή αυτοκινήτων τον Ιούλιο, αποτέλεσαν μια δυναμική αρχή για το τρίτο τρίμηνο.

Η οικονομία της Γερμανίας, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, αυξήθηκε κατά 1,3% το πρώτο τρίμηνο πριν από την εξασθένηση της παγκόσμιας ζήτησης και την κρίση του χρέους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, οι οποίες υποβάθμισαν την ανάπτυξη της κατά το δεύτερο τρίμηνο. Η οικονομία ενδέχεται να αναπτυχθεί κατά 2,6% φέτος, ύστερα από την ανάπτυξη του 3,6% το 2010, σύμφωνα με εκτιμήσεις της γερμανικής Κυβέρνησης τις οποιες επικαλέιται το Bloomberg.

Η ασθενέστερη παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη ενδέχεται να οδηγήσει σε μείωση στις τιμές του πετρελαίου, βοηθώντας έτσι το κόστος των συντελεστών παραγωγής της γερμανικής βιομηχανίας και μειώνοντας τον πληθωρισμό τιμών που ανήλθε σε 2,6% τον Αύγουστο.