22 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Γ.Γ. Καταναλωτή διαψεύδει παρέμβαση στη ΡΑΕ για το τέλος ακινήτων... είπα και γω!

Δήλωση Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή, Δ. Σπυράκου, με αφορμή αναφορές σε ΜΜΕ, σχετικά με την επιβολή του τέλους ακινήτου.

Παντελώς ανακριβείς χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος, τις αναφορές σε ΜΜΕ και κυρίως, στον ηλεκτρονικό Τύπο, που φέρουν τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να έχει αποστείλει έγγραφο στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, σχετικά με την επιβολή του τέλους ακινήτου, που θα εισπράττεται, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

«Η αρμόδια Διεύθυνση Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή απέστειλε στην ΡΑΕ, στις 2 Σεπτεμβρίου 2011, συνεπώς, πριν τις ανακοινώσεις για την πρόβλεψη του εν λόγω τέλους, παρατηρήσεις, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τις «Προτάσεις της ΡΑΕ για τη Διαχείριση του Χρέους Πελατών των Προμηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας», δήλωσε ο κ. Σπυράκος, ενώ τόνισε ότι «οι παρατηρήσεις αυτές αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο συναλλακτικές σχέσεις των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας με τους καταναλωτές. Επομένως, οι παραπάνω αναφορές είναι παντελώς ανακριβείς».