23 Σεπτεμβρίου 2011

Οι πρώτες... παρατηρήσεις του Πρωθυπουργού Ράιχεμπαχ

Οι πρώτες... παρατηρήσεις Ράιχεμπαχ Για κατάργηση θέσεων εργασίας στο Δημόσιο μιλά ο επικεφαλής της ομάδας κρούσης της Κομισιόν Χορστ Ράιχεμπαχ, μέσω συνέντευξής του στη γερμανική εφημερίδα "Handelsblatt".

"Η ελληνική διοίκηση δεν είναι σε τέτοιο βαθμό αποτελεσματική ώστε να είναι αδύνατη η κατάργηση θέσεων εργασίας" σημειώνει ο Γερμανός τεχνοκράτης, προσθέτοντας ότι "το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο θα μπορούσε να συνδράμει όσους χάσουν την εργασία τους".

Ο Χορστ Ράιχεμπαχ μιλά ακόμη για ανάγκη να υπάρξει αύξηση παραγωγικότητας και μείωση μισθών, εκτιμώντας ότι η οικονομική ανάπτυξη στη χώρα μας μπορεί να στηριχτεί σε τρείς άξονες: Τον τουρισμό, τη γεωργία και την παραγωγή ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας.

Τονίζει, επίσης, ότι μέσα σε διάστημα 6 μηνών έως ενός έτους, η Αθήνα θα πρέπει να αναπτύξει ένα "αποτελεσματικό σύστημα μηχανοργάνωσης" για το ελληνικό φορολογικό σύστημα.

Ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας για τη μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας χαρακτηρίζει ως ένα από τα σημαντικά προβλήματα για την Ελλάδα την ασυνέπεια στις πληρωμές, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους Γερμανούς προμηθευτές. Όπως λέει, η ασυνέπεια αυτή υπονομεύει την προσέλκυση και ανάπτυξη των επενδύσεων.

"Ένα σημαντικό σημείο -αναφέρει ο Χορστ Ράιχεμπαχ- είναι το πρόβλημα της ασυνέπειας στις πληρωμές. Εάν οι ελληνικές υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις αρχίσουν και πάλι να εξοφλούν τους λογαριασμούς των Γερμανών προμηθευτών κατά τρόπο αξιόπιστο, αυτό θα βελτιώσει σημαντικά το επενδυτικό κλίμα".

megatv.com