01 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Βενιζέλος απεφάνθη: Ο γυαλός αρμενίζει στραβά! Ο έμπειρος οικονομολόγος χρέωσε απειρία στην επιτροπή προυπολογισμού...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyDFDN8kZTt2MhddN8KdI6Si7LVqzrmB1X_OCHMcy76NcxwvHYuxAaHpJCJaxIxX9OW6W4ge0dgA6ZFKRKCxEgL_hH6FjmST9_rgYr8uO53irzWgYKsMHc2iNjTa92oNII3Y6ZX6Mv0lYO/s1600/benizelos2.jpgΠρωτοφανείς καταστάσεις βιώνουμε εν μέσω κρίσης. Μετά το επίσημο έγγραφο του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο το χρέος βρίσκεται εκτός ελέγχου, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξέδωσε ανακοίνωση και το … διαψεύδει, κατηγορώντας μάλιστα τους αρμόδιους για απειρία!

Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι η έκθεση δεν είναι έγκυρη, ενώ χαρακτηρίζει ως «προφανές ότι το Γραφείο του Προϋπολογισμού δεν διαθέτει ΑΚΟΜΑ την εμπειρία»!!!

Και εύλογα προκύπτει το ερώτημα: Αν στην χειρότερη οικονομική περίοδο της Ελλάδας στελεχώνονται τα βασικά γραφείο (μιλάμε για το Γραφείο Προϋπολογισμού!!!) από άπειρα μέλη (αν όντως ισχύει το επιχείρημα), τότε… που πάμε;;;

Αυτή είναι η ανακοίνωση διάψευσης του κ. Βενιζέλου:

«Όλοι οι υπεύθυνοι διεθνείς οργανισμοί (όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ) και όλες οι υπεύθυνες εθνικές ανεξάρτητες αρχές (όπως η Τράπεζα της Ελλάδος) γνωρίζουν με ποιο τρόπο καταρτίζονται, διασταυρώνονται και δημοσιοποιούνται εκθέσεις για την κατάσταση και τις προοπτικές των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών μεγεθών.

Αυτήν τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα είναι προφανές ότι δεν τη διαθέτει ακόμη το Γραφείο Προϋπολογισμού. Το χθεσινό συνεπώς κείμενο δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα, και κατέληξε λέγοντας:

«Όπως είχα την ευκαιρία να συζητήσω χθες με τον κ. Πρόεδρο της Βουλής, θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναβάθμιση και την εγκυρότητα του έργου του Γραφείου Προϋπολογισμού».

star.gr