26 Σεπτεμβρίου 2011

Ι. Βρούτσης-ΝΔ: ακραία και ανάλγητη η φοροεπιδρομή στα ακίνητα

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα φορολογικά μέτρα στα ακίνητα εξαπέλυσε η ΝΔ με δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου Οικονομίας Γιάννη Βρούτση.

«Οι συνεχόμενες πρωτοφανείς, τόσο σε πλήθος, όσο και σε ένταση φορολογικές επιθέσεις είναι, όχι μόνο αναποτελεσματικές, αλλά βαθαίνουν την ύφεση, χαλαρώνουν τη φορολογική συνείδηση και αντιστρατεύονται την ανάπτυξη. Το χειρότερο όμως είναι ότι έχουν φέρει τον ελληνικό λαό στα πρόθυρα της εξαθλίωσης, καθώς έντιμοι και συνεπείς φορολογούμενοι αδυνατούν πλέον να πληρώσουν!» επισημαίνει ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ.

Ο κ. Βρούτσης κατηγορεί ακόμη την κυβέρνηση για «καλλιέργεια “πανικού” και “φόβου”» στην ελληνική κοινωνία, «με πρόχειρο και ανάλγητο τρόπο πέρα από κάθε λογική» και υποστηρίζει ότι τελικά, «η πολλά υποσχόμενη “εθνική φορολογική μεταρρύθμιση” της κυβέρνησης, δεν ήταν παρά “άτακτα φορολογικά γιουρούσια”».

Στη δήλωσή του ο κ. Βρούτσης καταλήγει: «η επιβολή του για κάθε ακίνητο και ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του ιδιοκτήτη, ανοίγει το δρόμο για μια “οιονεί δήμευση”. Και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού ο ιδιοκτήτης, λόγω αδυναμίας καταβολής του φόρου, είτε θα αναγκαστεί σε πώληση με ευτελές τίμημα, είτε θα υποστεί το βασανιστήριο της αναγκαστικής εκτέλεσης.

star.gr