30 Σεπτεμβρίου 2011

Το απόγευμα η νέα συνάντηση του ΥΠΟΙΚ με τους επικεφαλής της τρόικας

Με τους επικεφαλής της τρόικας συναντάται εκ νέου, νωρίς το απόγευμα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο επίκεντρο, το φλέγον θέμα της εργασιακής εφεδρείας και το νέο μισθολόγιο, το άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων, οι ιδιωτικοποιήσεις (ΟΠΑΠ και Αερολιμένας Αθηνών, σε πρώτη φάση), το νέο φορολογικό σύστημα και οι δράσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, καθώς και οι νέες παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας και το συνταξιοδοτικό.

Στο τραπέζι θα τεθεί και η οριστικοποίηση των μεγεθών του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού, καθώς και η αναθεώρηση των μεγεθών για το 2013 και το 2014, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι συναντήσεις θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως και την Κυριακή, προκειμένου να υπάρξει οριστική συμφωνία στα δημοσιονομικά μεγέθη του 2011 και του 2012 και να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου.

Εν τω μεταξύ, για τις 18.00 προγραμματίστηκε τελικά η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για το πρωί δεν έγινε λόγω αποκλεισμού της εισόδου και του πάρκινγκ του υπουργείου από περίπου 50 υπαλλήλους του