11 Σεπτεμβρίου 2011

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8U0lG4WcuwevXcFlGCGuhm7mdxyQ6iZUNgUsQlYMMXYGZx11ONoEpLM8mRMfTXkiUalCGj82mj1270evHTTTZeFFAm6Ee_WrZ0cfXDnd5aPOb3rOGu_JAmCzJamAKxGtPbp858JDwN9M/s1600/1.jpg«Η φετινή κυβερνητική παρουσία ήταν ντροπή για τη Θεσσαλονίκη. Ο πρώτος Πρωθυπουργός που δεν εγκαινίασε τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Πρωθυπουργός που επί των ημερών του για πρώτη φορά στην ιστορία αρχίζουν τα σχολεία χωρίς βιβλία, ο Πρωθυπουργός που εγκατέλειψε τον Καλλικράτη, ο Πρωθυπουργός που ομολόγησε δημόσια ότι εκχωρεί μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, αυτοσυστήθηκε για μία ακόμη φορά ως ο σωτήρας της Ελλάδας.

Ο κ. Παπανδρέου καταδέχτηκε να συμμετάσχει στο κακόγουστο σόου, σε μια Θεσσαλονίκη χωρίς Θεσσαλονικείς. Σαν καλός μαθητής, επανέλαβε τη μνημονιακή προπαγάνδα κατά λέξη. Όποιος τον άκουσε ταξίδεψε στη χώρα των θαυμάτων. Αλήθεια, κανείς δεν του λέει τι συμβαίνει έξω στην κοινωνία;

Επιχείρησε να εμφανίσει το άσπρο μαύρο. Ούτε λέξη για τα λουκέτα και την ανεργία. Λες και ζει σε άλλη χώρα. Η μόνη ολοκληρωμένη εξαγγελία ήταν το νέο χαράτσι – πρόκληση για τα ακίνητα, μετά από ένα επικοινωνιακό Υπουργικό Συμβούλιο. Όμως με εισπρακτικά μέτρα, χωρίς καμία αναπτυξιακή διάσταση, δεν σώζεται τίποτε διότι ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος.

Όσο για τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, παρά το δραματικό τόνο που επιχείρησε να δώσει η κυβέρνηση, ήταν μια πολιτική παρωδία. Ούτε οι Υπουργοί που είχε δίπλα του ο Γ. Παπανδρέου δεν έσωσαν την εικόνα του. Ήταν ένας διαγωνισμός για το ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα, στην πλάτη του πολίτη που αύριο θα κληθεί πάλι να πληρώσει.

Ο κ. Παπανδρέου έχει επιλέξει να πορεύεται κόντρα στην κοινωνία. Όμως, φτάνουν τα ψέματα. Φτάνουν οι προκλήσεις. Όχι στην εξαθλίωση του λαού».