09 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΑΠ: Περασμένα μεγαλεία...

Με στόχο τη Νεολαία η άνοδος Γιώργου στη ΔΕΘ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 16/09/2005

Σε πλήρη κινητοποίηση για την προετοιμασία της υποδοχής του Γιώργου Παπανδρέου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» βρίσκονται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Θέλουν η συγκέντρωση να έχει παλλαϊκό χαρακτήρα, να παραπέμπει σε ανάλογες υποδοχές του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη, τηρουμένων των αναλογιών, ενώ θα υπάρχουν και χάπενινγκ με πρωταγωνιστές νεολαίους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα φτάσει στο αεροδρόμιο αύριο (Σάββατο) στις 4.15 μ.μ. και αφού του γίνει η υποδοχή από μέλη και φίλους θα εκφωνήσει σύντομη ομιλία. Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», μέσω της περιφερειακής οδού, χωρίς καμιά ενδιάμεση στάση.

Στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσει στο δείπνο, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», και η καινοτομία είναι πως, εκτός από τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, έχουν προσκληθεί να πάρουν μέρος εκπρόσωποι 15μελών μαθητικών συμβουλίων και άνθρωποι του πολιτισμού.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο πάρτι της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, στο αναψυκτήριο του Δήμου Νεάπολης (πρώην στρατόπεδο Στρεμπενιώτη) και αργότερα ίσως κάνει βόλτα σε στέκια νεολαίας.

Στις 10 το πρωί της Κυριακής θα επισκεφθεί τα γραφεία διοίκησης και περίπτερα της ΔΕΘ, στη 1μ.μ. θα δώσει εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» και στις 3 μ.μ. θα γευματίσει με κομματικά στελέχη στο «Μακεδονία Παλάς».

Οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται επί ποδός. Από χθες βρίσκεται στην πόλη ο Θανάσης Τσούρας και σήμερα φτάνει η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για τον συντονισμό της προετοιμασίας.

Δούλεψε ο μηχανισμός, απ' το «Μακεδονία» τα πυρά
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/09/2005

Προεκλογική περίοδο θύμιζε η μαζική και ενθουσιώδης υποδοχή που επιφύλαξαν στελέχη, μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» το απόγευμα του Σαββάτου.

Μόλις εμφανίστηκε στην πόρτα του αεροπλάνου της «Ολυμπιακής», το πλήθος που είχε κατακλύσει τον χώρο μπροστά από την πίστα και τις εξωτερικές σκάλες, ξέσπασε σε συνθήματα κουνώντας τις σημαίες του ΠΑΣΟΚ, ενώ μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και βουλευτές έσπευσαν να τον υποδεχτούν.

Οι γραμματείς της περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας Ν. Κριθαρίδης και της Ν.Ε. Α' Θεσσαλονίκης Δ. Τσαβδαρίδης, δήλωσαν ικανοποιημένοι από το κλίμα της υποδοχής και τη συμμετοχή του κόσμου. «Αυτό που θέλαμε το πετύχαμε», είπαν χαρακτηριστικά και επισήμαναν την κινητοποίηση όλου του μηχανισμού της Χ. Τρικούπη και της Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους βουλευτές.

«Η νέα Δεξιά»

Ενθουσιασμένος από αυτό το κλίμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφτασε στη μικρή εξέδρα που είχε στηθεί και αμέσως έστρεψε τα πυρά κατά του πρωθυπουργού.

- Ο Κ. Καραμανλής δεν εκφράζει τον νέο μεσαίο χώρο, αλλά τον στυγνό πελατειακό καπιταλισμό, που ήταν πάντα η σημαία της Δεξιάς, είπε.

- Οσα είχε πει ο Α. Παπανδρέου για την κυβέρνηση Μητσοτάκη (1990-'93) ισχύουν και για την κυβέρνηση Καραμανλή «σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα».

- Η «νέα διακυβέρνηση» αποκάλυψε τη νέα Δεξιά, της αδιαφάνειας και της διαφθοράς.

- Η Ν.Δ. δηλητηρίαζε την πολιτική ζωή μιλώντας για το «διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ». Αποκαλούσαν «κλέφτη» τον Ανδρέα Παπανδρέου και «αρχιερέα της διαπλοκής» τον Κώστα Σημίτη. Τώρα, όμως, που κάποιοι συνδικαλιστές και βουλευτές τους μιλούν για διαφθορά στη Ν.Δ., τους φιμώνουν, τους διαγράφουν.

Εκανε λογοπαίγνιο με τη μόνιμη επωδό της κυβέρνησης ότι «για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ» και παρατήρησε πως «όταν μετά τις επόμενες εκλογές η Ν.Δ. θα είναι και πάλι αντιπολίτευση, γι' αυτό θα φταίει το ΠΑΣΟΚ».

Είχε διάλογο με τους συγκεντρωμένους που εκτός από τα συνθήματα «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό», «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά», φώναξαν «Γερά γερά να πέσει η Δεξιά». Τους άκουσε ο Γ. Παπανδρέου και σχολίασε: «Πού θα πάει...».

Η Νεολαία

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε μήνυμα στη νεολαία να πάρει μέρος στη δημιουργία του νέου φορέα που θα αντικαταστήσει τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, αλλά πήρε κιόλας μήνυμα. Ενα τμήμα της Νεολαίας που αυτοαποκαλείται «Ρεύμα νέων σοσιαλιστών» και διαθέτει πανελλαδικό δίκτυο είχε τοποθετήσει ένα μεγάλο πανό που κατέγραφε τη διαφωνία με τη θέση του Γ. Παπανδρέου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. «Η κοινωνική συνοχή και η δημόσια δωρεάν παιδεία δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Αυτοοργανωνόμαστε-συνεχίζουμε», έγραφε.

Η παρουσία των νέων ήταν έντονη τόσο στην υποδοχή στο αεροδρόμιο όσο και στο πάρτι με νεολαίους, στο δημοτικό αναψυκτήριο Νεάπολης, στο οποίο πήγε αργά το βράδυ ο Γ. Παπανδρέου. Κάποια στελέχη της Νεολαίας, που δυσαρεστήθηκαν από την απόφασή του για διάλυσή της, δεν έδωσαν το «παρών», όπως ο Γιάννης Στεφάνου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Ν. ΠΑΣΟΚ.