24 Σεπτεμβρίου 2011

Απάντηση Μ. Τρεμόπουλου σε ανάρτησή μας

Παρακαλώ να δημσιεύσετε την παρακάτω απάντησή μου στο δημοσίευμά σας Γειά σου ρε Τρεμόπουλε με τις εξυπνάδες σου:

Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ φαίνεται ότι διάβασε μόνο τη μισή δήλωσή μου. Ολόκληρη βρίσκεται στο http://goo.gl/D8lnM), και μπορείτε να διαπιστώσετε ότι ζητάει φορολόγηση της Εκκλησίας «με τα ίδια κριτήρια που ισχύουν για όλους τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς».

Ζητάει λοιπόν ρητά πλήρη φορολογική ισότητα ΟΛΩΝ των θρησκευμάτων, τόσο για την περιουσία τους όσο και για τα έσοδά τους. Σημειώνουμε πάντως ότι καθολικοί ή μουσουλμάνοι ιερωμένοι ΔΕΝ μισθοδοτούνται από το ελληνικό κράτος [Δεξί Εξτρέμ: Μα αν δεν μισθοδοτούνται οι μουσουλμάνοι γιατί το ελληνικό κράτος επιλέγει τον μουφτή στη Ξάνθη;... χώρια που το τέμενος στην Αθήνα θα το πληρώσουμε εμείς χωρίς να φορολογηθεί η μουσουλμανική "εκκλησία"].

Για τα υπόλοιπα τώρα:

  • Αυτονόητο είναι ότι, όσοι διαχειρίζονται δημόσια ή ευρωπαϊκά κονδύλια, πρέπει να ελέγχονται εξονυχιστικά και για το τελευταίο ευρώ. Έχουμε εισηγηθεί στο ευρωκοινοβούλιο με Έκθεση («Έκθεση Τρεμόπουλου» http://goo.gl/DG5yu) που ζητάει συγκεκριμένες εγγυήσεις για περισσότερη διαφάνεια στα ευρωπαϊκά κονδύλια, και έχουμε οργανώσει υπό την αιγίδα μας σχετική διεθνή ημερίδα στις Βρυξέλλες (δείτε http://goo.gl/Oz6Ei). Ορκωτοί λογιστές μπαίνουν πάντως και στα κόμματα της Βουλής, χωρίς αυτό να εξασφαλίζει πλήρη διαφάνεια.
  • Από την ένταξη στο ευρώ, η Τράπεζα της Ελλάδος δεν εκδίδει πια δικά της χαρτονομίσματα, ούτε έντοκα ούτε άτοκα. Οι Οικολόγοι Πράσινοι, όμως, δεν έχουμε καμιά αντίρρηση να ονομαστικοποιηθεί το μετοχολόγιό της, ως Κεντρικής Τράπεζας.
  • Από το κλίμα του σχολίου, φαντάζομαι ότι τον σχολιογράφο θα ενδιαφέρουν και κάποιες παρεμβάσεις για το Πλοίο για τη Γάζα, δείτε στο http://goo.gl/mMYYG και http://goo.gl/P5uZJ
Μιχάλης Τρεμόπουλος,
Ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης
Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Ελλάδα
www.tremopoulos.eu
The GREENS/EFA
ASP 08 H 247, Rue Wiertz 60, B-1047 Brussels
Tel: 003222845402