16 Σεπτεμβρίου 2011

Άκαρπη η συνάντηση Ραγκούση-Νταλάρα με ΓΣΕΒΕΕ για τα ταξί

Άκαρπη ουσιαστικά απέβη η συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, για το ζήτημα της απελευθέρωσης των ταξί.

Οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΒΕ ζήτησαν στον υπουργό να βρεθεί μια χρυσή τομή, αλλά ο κ. Ραγκούσης επέμεινε στη θέση του ότι η απελευθέρωση ή θα είναι πλήρης ή δεν θα υπάρξει καθόλου.

Ο πρόεδρός της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος δήλωσε ότι η Συνομοσπονδία πρότεινε να υπάρξουν πληθυσμιακά, οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια για την έκδοση των αδειών, οι οποίες θα πρέπει να είναι δημόσιες και να γίνεται αυστηρός έλεγχος.

Πρότεινε επίσης στον υπουργό να υπάρξει μια 10ετής μεταβατική περίοδος για τη μεταβίβαση των αδειών που ήδη υπάρχουν με όρους γονικής παροχής, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Ασημακόπουλος ζήτησε όμως και από τους ιδιοκτήτες ταξί «σοβαρότητα και υπευθυνότητα» και αποφυγή ακραίων κινήσεων και εμπρηστικών δηλώσεων, ώστε να παραμείνει η κοινωνία με το μέρος τους και να υπάρξει η δυνατότητα εξεύρεσης μιας χρυσής τομής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το μέλος της ΓΣΕΒΕΕ και πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ταξί της Πάτρας κ. Σκέντζος, δήλωσε ότι δεν υιοθετεί τέτοιες πρακτικές και ότι την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να υπάρξει συνάντηση των ιδιοκτητών ταξί με τον υπουργό.