06 Σεπτεμβρίου 2011

Στην εντατική και πάλι ο Σόκρατες

Κρίσιμες στιγμές περνάει ο Σόκρατες, ένας από τους πιο χαρισματικούς ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τα γήπεδα. Ο επαναστάτης του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου εισήχθη για δεύτερη φορά σε δύο βδομάδες στην εντατική του νοσοκομείου “Άλμπερτ Αϊνστάιν” του Σάο Πάουλο, με γαστρική αιμορραγία και αυτή τη φορά η κατάστασή του είναι πιο σοβαρή. “Ο έλεγχος της πίεσης του αίματος και του αναπνευστικού γίνονται με μηχανική υποστήριξη”, αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Εμβληματική φυσιογνωμία στο γήπεδο, καθώς παρά το ύψος του (1.92μ) είχε άψογη τεχνική και οργανωτικές ικανότητες που τον έκαναν ένα από τα πιο μοντέρνα χαφ της εποχής. Όμως αυτό που τον ξεχώριζε ήταν το σήμα κατατεθέν του, οι “τυφλές” του πάσες, αφού ήξερε ανά πάσα στιγμή πού ήταν οι συμπαίκτες του στο γήπεδο.

Όμως ακόμα πιο μεγάλη προσωπικότητα υπήρξε εκτός γηπέδων. Την εποχή της δικτατορίας στη Βραζιλία, ίδρυσε τη “Δημοκρατία της Κορίνθιανς”, βάσει της οποίας ο ίδιος και οι συμπαίκτες του έπαιρναν σημαντικές αποφάσεις γύρω από τα αγωνιστικά και διοικητικά ζητήματα του συλλόγου. Πτυχιούχος αθλητίατρος, διδάκτορας φιλοσοφίας, συγγραφέας και δημοσιογράφος, προδίδεται στα 57 του από την αγάπη του για το αλκοόλ.

enet.gr