21 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτά είναι στελέχη κόμματος που θέλει να πάρει την εξουσία

Η ένδεια ικανών στελεχών στη ΝΔ είναι πρωτοφανής. Μετά το φιάσκο στις εκλογές της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας τα χαστούκια συνεχίζονται. Στις εκλογές της ΠΕΔ Θεσσαλίας η ΝΔ σημαδεύτηκε από κατακερματισμό δυνάμεων, διασπαστική λογική, προσωπικές στρατηγικές.

Έτσι από τους 4 Νομούς της Θεσσαλίας στο ΔΣ της ΠΕΔ εκλέχτηκαν υποψήφιοι μόνον από τους δύο Νομούς (Λάρισας και Καρδίτσας) και έμειναν απέξω οι Νομοί Μαγνησίας και Τρικάλων (Ο Νομός Τρικάλων έβγαλε μόνον έναν εκπρόσωπο στην ΚΕΔΕ). Σημειωτέον, ότι οι δύο Δήμαρχοι που εκλέχτηκαν πρώτοι στο ΔΣ της ΠΕΔ (Λάρισας με 34 ψήφους και Μουζακίου Καρδίτσας με 31) στήριξαν στις εσωκομματικές εκλογές τη Μπακογιάννη, ενώ ο Δήμαρχος Καρδίτσας (πρωτεύουσας Νομού), προσωπικός φίλος του Σαμαρά και ένας από τους 50 που υπέγραψαν την υποψηφιότητά του ήρθε τρίτος με 22 ψήφους.

Για το κακό αποτέλεσμα έντονη κριτική ασκούν τα κομματικά στελέχη της Αυτοδιοίκησης Θεσσαλίας στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την όλη υπόθεση ο υπεύθυνος για τη διαδικασία Δήμαρχος Λάρισας Κ. Τζανακούλης σε ό,τι αφορά την κατάρτιση του Συνδυασμού, τη στόχευση, τη στρατηγική και το συντονισμό των δυνάμεων.