22 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΔ: «Ναι» στην Εξεταστική για τα δημοσιονομικά

http://kartesios.com/wp-content/uploads/2011/01/ND_new-logo.jpg«Ναι» στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση των δημοσιονομικών στοιχείων της τελευταίας δεκαετίας, είπε ΝΔ, χαρακτηρίζοντας ωστόσο τη σχετική κίνηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ως κίνηση αντιπερισπασμού.

Η ΝΔ εκτιμά ότι η κίνηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ συνιστά αφενός απόπειρα συμψηφισμού και διάχυσης των ευθυνών σε σχέση με τη διερεύνηση των καταγγελιών για τη διαμόρφωση του ελλείμματος του 2009 και αφετέρου αντιπερισπασμό από την ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης.

Στη Συγγρού σημειώνουν επίσης πως η πρωτοβουλία από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ήλθε τρεις ημέρες μετά την δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά ότι θα ζητήσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής «για το πως φθάσαμε στο Μνημόνιο».

Χθες, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει άμεσα πρόταση για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τη διερεύνηση της δημοσιονομικής πορείας της χώρας και ειδικά των στατιστικών στοιχείων, για όλη την τελευταία δεκαετία.

Όπως επισήμανε σε σχετική της ανακοίνωση, η Κ.Ο. αναλαμβάνει αυτήν την πρωτοβουλία «με πλήρη αίσθηση ευθύνης» και προκειμένου «να λάμψει η αλήθεια στο σύνολο της», και να ξεκαθαριστεί «χωρίς συνομωσιολογίες» το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ.

Με τον τρόπο αυτό, η κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος απάντησε σε ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία επαναλάμβανε την πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθεί το πώς φτάσαμε στον μηχανισμό στήριξης και το μνημόνιο.

Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς της ΝΔ «αποκορύφωμα απίστευτου και ανιστόρητου θράσους απέναντι στον ελληνικό λαό και τις θυσίες που αυτός έχει υποστεί ως αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής της περιόδου 2004-2009».