05 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΔ: ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΝΑΙ, ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΟΧΙ

Η πρόσφατη συναίνεση της Ν.∆. στο πλήρως τροποποιηµένο και βελτιωµένο Νοµοσχέδιο για τα Α.Ε.Ι. έδωσε την αφορµή σε ορισµένους δηµοσιογράφους και σε στελέχη της Κυβέρνησης να κατασκευάζουν σενάρια για γενικότερη συναίνεση του Αντώνη Σαµαρά στην κυβερνητική πολιτική και για άµεσο ενδεχόµενο κυβερνήσεων συνεργασίας. Όµως τα δύο πράγµατα είναι τελείως διαφορετικά και δεν πρέπει να συγχέονται.

Στην περίπτωση των Πανεπιστηµίων και ΤΕΙ η Ν.∆. έκρινε ότι είναι καιρός να καταργηθούν νοµοθετικά ορισµένες καταστάσεις που έφεραν οπισθοδρόµηση στην παιδεία και στη δηµοκρατία µας, όπως το παρεξηγηµένο Πανεπιστηµιακό άσυλο. Η παράταξή µας πίεσε την Υπουργό Παιδείας στα σηµεία, τα οποία κρίναµε απαραίτητα και µόνον όταν έγιναν δεκτές οι προτάσεις µας συναινέσαµε. Πρόκειται για στάση υπευθυνότητας και για µέριµνα για το µέλλον των νέων µας. ∆εν είναι συγχωροχάρτι προς την κυβέρνηση για τα αδιέξοδα της οικονοµικής πολιτικής της. Σε ορισµένους τοµείς εθνικής σηµασίας θα λέµε ναι για το καλό του τόπου. ∆εν είµαστε πεισµατικοί αρνητές κάθε πρωτοβουλίας. Όµως θα λέµε ΟΧΙ σε ρυθµίσεις που οδηγούν σε αδιέξοδα.

Ο Πρόεδρος της Ν.∆. επανέλαβε σε συνέντευξή του στον «Κόσµο του Επενδυτή» στις 27-8-2011, ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στο λάθος. Και λάθος είναι όλο το πακέτο της οικονοµικής και φορολογικής πολιτικής που ακολουθείται.

Το καταδεικνύουν οι αριθµοί, το αποδεικνύει το άγχος και η µελαγχολία του Υπουργού Οικονοµικών, το αισθάνονται στο πετσί τους καθηµερινά οι Έλληνεςεργαζόµενοι και φορολογούµενοι, πολύ δε περισσότερο οι άνεργοι και οι απολυόµενοι. Όπως φαίνεται όλα τα µέχρι τώρα ληφθέντα µέτρα απέτυχαν, διότι δεν προέβλεπαν αυτό που η Ν.∆. πάντα ζητούσε: Ανάπτυξη. Με φοροµπηχτικά µέτρα και µε ποµπώδεις δηλώσεις για αποκρατικοποιήσεις-που δεν έρχονται-το αποτέλεσµα είναι ακόµη µεγαλύτερη ύφεση και απογοήτευση. Σε µία τέτοια πολιτική και σε τέτοια Μνηµόνια η Ν.∆. δεν πρόκειται να συναινέσει, όσες κι αν είναι οι πιέσεις από το εσωτερικό ή το εξωτερικό.

Οι διακινητές σεναρίων προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της Νέας ∆ηµοκρατίας προς την εκλογική αυτοδυναµία. Αλλά δεν θα το επιτύχουν. Η κατάσταση της χώρας απαιτεί άµεση προσφυγή σε εκλογές χωρίς τις νόθες λύσεις των δηµοψηφισµάτων που δεν εξαπατούν τον λαό. Εκλογές για να δώσει ο Έλληνας πολίτης καθαρή νίκη στην παράταξή µας, η οποία ξέρει να στηλιτεύει το λάθος, αλλά και να συµπράττει στο σωστό. Για το καλό του τόπου θα λέµε ΝΑΙ όποτε το επιβάλλει το εθνικό συµφέρον, αλλά θα παραµένουµε ακλόνητοι στα ΟΧΙ µας, όταν βλέπουµε τα αλλεπάλληλα σφάλµατα που τα πληρώνουµε όλοι. Ας µην παρερµηνεύουν, λοιπόν, κάποιοι την υπεύθυνη στάση µας στο ζήτηµα της Ανωτάτης Παιδείας και ας µην καλλιεργούν παραµύθια της Χαλιµάς για απόλυτη συναίνεση και για συµµετοχή στην κυβέρνηση.

ΝΕΑ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ