02 Σεπτεμβρίου 2011

Λονδίνο: Διαδηλωτές αποδοκιμάζουν ισραηλινή ορχήστρα αλλά η αγγλική αριστοκρατία δεν καταλαβαίνει από τέτοια

http://news.bbcimg.co.uk/media/images/55085000/jpg/_55085372_jex_1155055_ico24-1.jpgΣε πολιτικό θέμα εξελίχθηκε η συναυλία της Ισραηλινής Φιλαρμονικής Ορχήστρας στο Royal Albert Hall του Λονδίνου. 30 περίπου ακτιβιστές που έξω από το Royal Albert Hall ζητούσαν από τους επισκέπτες να μην μπούνε μέσα και να σκίσουν τα εισιτήρια τους, κατάφεραν στη συνέχεια να μπούνε στην αίθουσα και να παρενοχλήσουν με τις αποδοκιμασίες τους τη συναυλία των ισραηλινών.

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν όταν ο σολίστας Gil Shaham ετοιμαζόταν να παίξει και μάλλον ενόχλησαν την αγγλική αριστοκρατία που με τη σειρά της άρχισε να αποδοκιμάζει χλιαρά τους διαμαρτυρόμενους. Μάλιστα το BBC στο σημείο αυτό διέκοψε για μερικά λεπτά τη μετάδοση του κονσέρτου φοβούμενο χειρότερα τα οποία τελικά δεν ήρθαν.

Η ενέργεια των διαδηλωτών στρεφόταν εναντίον της Ισραηλινής Ορχήστρας την οποία κατηγορούν για σχέσεις με τον ισραηλινό στρατό. Η εκπρόσωπος των διαδηλωτών, Sarah Colborne, είπε ότι οι μουσικοί της ορχήστρας παίζουν για το στρατό ακόμα και σε απομακρυσμένα φυλάκια και όχι μόνο σε στρατόπεδα, στηρίζοντας έτσι τον ισραηλινό στρατό.

Δείτε και το βίντεο