08 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ

του Β.Α. ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Ο Γ. Παπανδρέου, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, διεκήρυττε ότι η ελληνική δικαιοσύνη είναι χειραγωγούμενη, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα περιστατικά, δικαιολογούντα το χαρακτηρισμό αυτό. Όμως, ως πρωθυπουργός, δέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ως συμβούλους ένα αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας, προσφάτως συνταξιοδοτηθέντα και ένα άλλο, που πριν λίγο είχε ψηφίσει υπέρ της συνταγματικότητος του Μνημονίου!

Φαίνεται πως ο κ. Παπανδρέου δεν έχει αγαθές σχέσεις με την αλήθεια. Κατηγορούσε την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή, ότι επιβάρυνε την Ελλάδα με πολλά χρέη. Ενώ εγνώριζε ότι η υπερχρέωση της χώρας έγινε από τις κυβερνήσεις του κόμματός του προς εξυπηρέτηση των κομματικών του φίλων, τους οποίους προσέλαβε στις διάφορες ΔΕΚΟ. Εξ ου και η φράση του κ. Παγκάλου «μαζί τα φάγαμε».

Παρά το ότι έχει διαπράξει και διαπράττει άπειρα σφάλματα ο πρωθυπουργός, πρέπει να του αναγνωρισθεί και μία ικανότητα. Να εξουδετερώνει τους αντιπάλους του και να απομακρύνει αυτούς, που δεν του είναι πλέον χρήσιμοι. Ο τρόπος με τον οποίον ενέπλεξε τον κ. Βενιζέλο στη διαχείριση των οικονομικών του κράτους, σε μία τόσο δύσκολη περίοδο και η απομάκρυνση του κ. Παμπούκη, είναι τα χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Ο κ. Βενιζέλος εφαίνετο ως άξιος διάδοχος του σημερινού αρχηγού του κόμματός του. Αλλά ο ατυχής τρόπος, με τον οποίον διαχειρίσθηκε το αίτημα της Φινλανδίας για παροχή εγγυήσεων, αποτελεί αδικαιολόγητο και μοιραίο λάθος. Ο Χ. Παμπούκης ήταν εκ των πλέον εμπίστων του σημερινού πρωθυπουργού. Αντ΄ αυτού παρέλαβε και το Μέγαρο Μαξίμου από εκπροσώπους του προηγουμένου πρωθυπουργού.

Ωστόσο, όταν ο κ. πρωθυπουργός διεπίστωσεν ενδεχομένως ότι ο κ. Παμπούκης δεν του ήτο απαραίτητος, τον απεμάκρυνε ευσχήμως, μη αποδεχόμενος το ορθό αίτημά του για την ίδρυση υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και την υπαγωγή σ΄ αυτό του Λιμενικού Σώματος, όπως ήθελε ο κόσμος της Ναυτιλίας, που προσφέρει στην Ελλάδα το μεγαλύτερο εισόδημα.
Ο κ. πρωθυπουργός έχει φέρει τους Ευρωπαίους σε απόγνωση. Άλλα τους λέγει. Άλλα σκέπτεται. Και άλλα τελικώς πράττει. Πολλοί Έλληνες διερωτώνται, αν η κατάργηση του υπουργείου Βορείου Ελλάδος και του υπουργείου Αιγαίου, καθώς και ο υποβιβασμός των υπουργείων Τουρισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας, δια της υπαγωγής των εις άλλα, οφείλεται σε αδυναμία λογικής κρίσεως του κ. πρωθυπουργού ή σε εφαρμογή σχεδιασμών άλλων, που πάντως δεν ωφελούν τη χώρα μας.

Αδικαιολόγητος και ανεξήγητος ήτο επίσης η έμπνευση του σχεδίου «Καλλικράτης», δια του οποίου οι Έλληνες της υπαίθρου υποβάλλονται σε αφάνταστες ταλαιπωρίες, για τη στοιχειώδη εξυπηρέτησή τους, αλλά και σε πολλά περιττά και αδικαιολόγητα έξοδα. Ακόμη και οι ασθενείς του νοσοκομείου της Λαμίας δεν δικαιούνται να μεταφερθούν σε νοσοκομείο των Αθηνών, όταν αυτό επιβάλλεται, αλλά μεταφέρονται σε νοσοκομείο της Λαρίσης!
Η Ελλάδα δεν υπέστη μόνον οικονομική καταστροφή, δια της απερισκέπτου μειώσεως μισθών και συντάξεων, που επέφεραν βαθυτάτη και μη ανατάξιμη ύφεση, από την οποίαν είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να εξέλθει. Η Τρόικα αναγκάζεται να επέμβει στην ελληνική κυβέρνηση και για άλλα θέματα, που δεν εμπίπτουν αμέσως εις την οικονομία. Μεταξύ αυτών είναι και τα θέματα της ανωτάτης εκπαιδεύσεως.

Διότι σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει πανεπιστημιακό άσυλο, υπό την έννοια που, έως σήμερα, το κυβερνών κόμμα υποστήριζε. Επί σειρά ετών αυτό εξέθρεψε τους καταληψίες των πανεπιστημίων και των άλλων εκπαιδευτηρίων, ανέχθηκε την παραχώρηση πανεπιστημιακών χώρων σε κατασκευαστές βομβών μολότωφ, τη χρησιμοποίηση τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη λειτουργία παρανόμου ραδιοφωνικού σταθμού, καθώς και την παραχώρηση πανεπιστημιακών χώρων ως κατάλυμα αστέγων αλητοβίων, εγχωρίων και ξένων αναρχικών και άλλων κοινωνικών αποβρασμάτων.
Σε αντίδραση κατά του προσφάτου νόμου περί ανωτάτης παιδείας, πολλές διατάξεις του οποίου είναι επιτυχείς, ομάδα αναρχικών, μη εχόντων σχέση με το πανεπιστήμιο, εισέβαλε στο χώρο συνεδριάσεως της Πανεπιστημιακής Συγκλήτου και εξηνάγκασε τον πρύτανη να δηλώσει, ότι οι εξετάσεις των φοιτητών θα γίνουν όταν οι ίδιοι το αποφασίσουν!

Η κυβερνητική συμπεριφορά προς τους μισθωτούς και συνταξιούχους διαφέρει, βεβαίως, εκείνης προς τους δημοσιογράφους των ΜΜΕ. Αυτούς, που γνωρίζουν να υποβαθμίζουν τη σημασία της παραιτήσεως του κ. Παμπούκη, όπως και τις γνωστές αποτυχίες και ήττες της κυβερνήσεως. Οι δημοσιογράφοι αυτοί όμως έχουν προκαλέσει την ανυποληψία των Ελλήνων τηλεθεατών και ακροατών, όταν υποτιμούν τη νοημοσύνη τους και παρουσιάζουν γεγονότα, για τα οποία πολλοί Έλληνες έχουν ιδίαν αντίληψη, με τα ψιμύθια της κυβερνητικής προπαγάνδας και σύμφωνα με τις οδηγίες της.

Η οικονομική πολιτική της κυβερνήσεως υποτίθεται ότι εφαρμόζει αρχές του καπιταλισμού. Στην πραγματικότητα όμως είναι ανερμάτιστη και πιέζει τις ελληνικές τράπεζες παραλόγως να της παραχωρήσουν μετοχές τους για να αποκτήσουν τον έλεγχο και επ΄ αυτών, ώστε να δυνηθεί να ικανοποιήσει και τα αιτήματα των νέων ψηφοφόρων της. Η Κυβέρνηση αδυνατεί να εκμεταλλευθεί το γενικό κλίμα υποστηρίξεως της Ελλάδος από τα μέλη της ευρωζώνης και τον διεθνή παράγοντα των Η.Π.Α., που τάσσεται υπέρ της διατηρήσεως ακεραίας της ευρωζώνης.

Η αποτυχία του καπιταλισμού είναι πλήρης. Ακόμη και εις αυτήν την κοιτίδα του, έχει προκαλέσει βαθυτάτη οικονομική κρίση. Στις Η.Π.Α. η ανεργία ανέρχεται στο 9,50-10%, ήτοι 25.000.000 Αμερικανοί είναι άνεργοι. Εις αυτούς όμως περιλαμβάνονται και εκείνοι, οι οποίοι απασχολούνται σε εργασίες κατώτερες των προσόντων τους (επί παραδείγματι αρχιτέκτονες και ιατροί ως σερβιτόροι).

Την διαφορά της Ελλάδος, προς όλες τις άλλες χώρες που υφίστανται την οικονομική κρίση, αποτελούν οι εγγενείς αδυναμίες της φυλής. Τους θερμούς μήνες πολλοί Έλληνες αδρανούν. Ενώ όλο σχεδόν το έτος οι απεργίες διαδέχονται η μία την άλλη, ωσάν να μην σκέπτονται καν οι απεργούντες το γενικό συμφέρον της χώρας, το οποίο συμπίπτει με το ατομικό τους. Η Αστυνομία διακόπτει την κυκλοφορία για την εξυπηρέτηση ολιγαρίθμων διαδηλωτών, παρακωλύουσα έτσι την εμπορική κίνηση στο κέντρο των Αθηνών, αλλά και δυσχεραίνουσα την διακίνηση των πολιτών προς περαίωση υποθέσεών τους.

Τη νοοτροπία αυτή του κράτους και των υπηρεσιών του προεκάλεσε και ανέπτυξε το κυβερνών κόμμα. Διότι επί των κυβερνήσεων του αειμνήστου Κ. Καραμανλή οι απεργίες και οι διακοπές της κυκλοφορίας ήσαν σπάνιες. Το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο, που διεκήρυξε ότι ο λαός των πεζοδρομίων είναι ανώτερος και αυτής της Δικαιοσύνης. Με αυτή τη νοοτροπία, είναι δυνατόν ποτέ ένα κράτος να ευδοκιμήσει και προοδεύσει;

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=71871