22 Σεπτεμβρίου 2011

Αντώναρος: «Η ΝΔ θα ελέγξει τις καταγγελίες για την ΕΛΣΤΑΤ»

«Όταν έρθουμε στην κυβέρνηση θα ελέγξουμε ενδεχομένως αυτά τα οποία καταγγέλλουν τα απολυθέντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ», δήλωσε ο Ευ. Αντώναρος.

Τη διευκρίνιση ότι η ΝΔ δεν ζήτησε εξεταστική για την οικονομία, αλλά όταν έρθει στην κυβέρνηση θα ελέγξει αυτά τα οποία καταγγέλλουν τα απολυθέντα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, έκανε ο βουλευτής της ΝΔ, Ευάγγελος Αντώναρος.

«Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Δεν ζητήσαμε αυτό. Είπαμε ότι όταν έρθουμε στην κυβέρνηση θα ελέγξουμε ενδεχομένως αυτά τα οποία καταγγέλλουν τα απολυθέντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Έρχεται λοιπόν λίγο πριν από τη έναρξη της καινούριας βουλευτικής συνόδου το ΠΑΣΟΚ κατά την γνωστή του προσφιλή τακτική για να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα; Έχει την εντύπωση ότι οι Έλληνες πολίτες θα εντυπωσιαστούν από τέτοιες κινήσεις πολωτικού χαρακτήρα τη στιγμή που δέχονται ένα ορυμαγδό μέτρων που αλλάζουν τη ζωή του και δεν ξέρουν που θα πάνε;»

Σχετικά με τα καινούρια μέτρα, ανέφερε πως «είναι μέτρα διάφορων ανεγκέφαλων», ενώ εκτίμησε ότι σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε και άλλα μέτρα.

«Αυτά είναι μέτρα τα οποία σκέφτονται διάφοροι ανεγκέφαλοι στα διάφορα υπουργεία που δεν έγιναν τίποτα, κάποιοι κύριοι που έγιναν υπουργοί ξαφνικά και μέχρι πρότινος επέκριναν το μνημόνιο, δεν θα πω ονόματα, όλοι ξέρουμε και κρίνονται, και μέσα στην αγωνία τους παίρνουν μέτρα, να μην γίνω μάντης κακών- που δεν θα φτάσουν. Σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε και άλλα μέτρα, διότι αυτή η κυβέρνηση διακρίνεται για την αναποφασιστικότητά της, την ατολμία της, την ασυνέπειά της».

Αναφερόμενος στις εκλογές, υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν αμέσως, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει χάσει και το ηθικό έρεισμα και την πολιτική νομιμοποίηση να κυβερνά τον τόπο αλλά δεν απέκλεισε κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία και πρόσθεσε «είμαι βέβαιος ότι η ΝΔ θα έχει την καθαρή εντολή, που θέλει να έχει».