09 Σεπτεμβρίου 2011

Η κοροϊδία συνεχίζεται: Μπορεί κάποιο ΠΑΣΟΚικό σαΐνι της ΕΛΣΤΑΤ να μας εξηγήσει πως συνδιάζονται αυτές οι δύο ειδήσεις

[Τα έχουμε πει και ξαναπεί: Η πολυδιαφημισμένη απ' το ΠΑΣΟΚ αύξηση των εξαγωγών είναι μαιμού μιας και οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις αυξημένες τιμές διάθεσης των προϊόντων στο εξωτερικό (φέτος σε σχέση με πέρσι) και αφετέρου δεν συνδυάζεται με αύξηση της παραγωγής, ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας... απλά πρόκειται για προϊόντα που λόγω πτώσης της κατανάλωσης στο εσωτερικό προωθούνται στο εξωτερικό και οφελούν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν αυξημένους τζίρους, χωρίς το κέρδος απ' τις εξαγωγές να πηγαίνει σε εργαζόμενους... αυτά για να μην μας κοροϊδεύουν]

Πεσμένη η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο


Μείωση, κατά 2,8% σημειώθηκε στο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής τον Ιούλιο του 2011 σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2010 κυρίως εξαιτίας της πτώσης στην παραγωγή ηλεκτρισμού και των μεταποιητικών βιομηχανιών.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η πτώση του Γενικού Δείκτη Βιομηχανίας οφείλεται κατά κύριο λόγο στην συρρίκνωση του επιμέρους δείκτη παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 2,3%, και τη μείωση του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμού κατά 6,8%.

Συνεχίζουν ανοδικά οι εξαγωγές

Κατά 14,5% αυξήθηκε η συνολική αξία των εξαγωγών (χωρίς τα πετρελαιοειδή) κατά τον Ιούλιο του 2011 έναντι του ίδιου μήνα του 2010. Αν συμπεριληφθούν και τα πετρελαιοειδή στον υπολογισμό, τότε η συνολική αξία των ελληνικών εξαγωγών, μέσα σε ένα έτος, έχει αυξηθεί κατά 45,7%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αντίθετη πορεία ακολουθούν οι εισαγωγές. Κατά τον Ιούλιο η συνολική τους αξία (χωρίς και με τα πετρελαιοειδή) μειώθηκε κατά 12,2% και 14% αντίστοιχα.

Η συνολική αξία των εξαγωγών (με τα πετρελαιοειδή) ανήλθε στο 1,916 δισ. ευρώ ενώ οι εισαγωγές έπεσαν στα 2,553 δισ. ευρώ.