11 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοινώνει νέα μέτρα ο Μπένυ... που πριν μια βδομάδα έκανε τον παλικαρά

Υπουργικό στη Θεσσαλονίκη Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη. Όπως όλα δείχνουν, στην άτυπη συνεδρίαση θα τεθεί το θέμα της λήψης πρόσθετων μέτρων άμεσου δημοσιονομικού αποτελέσματος εντός του 2011, ώστε η Ελλάδα να επιτύχει τον στόχο για το έλλειμμα και να διασφαλιστεί ότι η Αθήνα θα λάβει τη βοήθεια που περιμένει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τη συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού θα ακολουθήσουν δηλώσεις από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Της συνεδρίασης του υπουργικού, που αποφασίστηκε αργά χθες το βράδυ μετά την ομιλία του πρωθυπουργού και ξεκίνησε περίπου στις 12 το μεσημέρι σε ειδικό χώρο στο Μακεδονία Παλλάς, προηγήθηκε σύσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Κατά την ομιλία του χθες από το βήμα της ΔΕΘ, ο ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα λάβει όλες τις αναγκαίες αποφάσεις για να προχωρήσει η χώρα. "Αυτή μας την απόφαση επιβεβαιώσαμε και στο υπουργικό συμβούλιο την περασμένη Τρίτη. Και θα λάβουμε και όποιες άλλες αποφάσεις πρέπει, θα κάνουμε ο,τι χρειαστεί για να σταθεί όρθια η χώρα" τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο θέμα της επίσπευσης των μεταρρυθμιστικών αλλαγών και στην αναγκαιότητά τους αναφέρθηκε χθες και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι "αν δεν κάνουμε μια φυγή προς τα εμπρός... δεν θα μπορέσουμε να καθησυχάσουμε τους εαυτούς μας, τις περιβόητες αγορές και τους εταίρους μας". "Είναι δύο μήνες, που η κάθε μέρα μετράει σαν ένας χρόνος, από πλευράς προσπάθειας, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος. Εάν στο τέλος Οκτωβρίου έχουν όλα αυτά διαμορφώσει μια εικόνα, έχει κλείσει αυτό το πάρα πολύ δύσκολο παζλ, τότε θα αλλάξει η ατμόσφαιρα" ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Η εβδομάδα που ξεκινά αύριο θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα μας, καθώς τόσο η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα όσο και η συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται να δρομολογήσουν εξελίξεις που σχετίζονται με την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου αλλά και με την απεμπλοκή του δεύτερου πακέτου στήριξης, που έχει "κολλήσει" στις εγγυήσεις που ζητούν κράτη - μέλη.