11 Σεπτεμβρίου 2011

Βάση σχεδίου και η παραμικρή μετακίνηση του Πρωθυπουργού

Ολόκληρο στρατήγημα εμπνεύστηκαν οι Στρατηγοί της Αστυνομίας στην Θεσσαλονίκη, για να περάσει «στεγνός» από αποδοκιμασίες ο Πρωθυπουργός στο Δημαρχείο της πόλης. Από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στην κεντρική είσοδο του κτιρίου εργαζόμενοι οι οποίοι κρέμασαν πανό στην πρόσοψη και φώναζαν συνθήματα περιμένοντας την άφιξη του Γ. Παπανδρέου.

Μπροστά στον κίνδυνο να έχουν κανένα επεισόδιο όπως το περσινό με την …εκτόξευση του παπουτσιού στην Έκθεση, παρέταξαν τρείς διμοιρίες των Υ.ΜΕ.Τ. δημιουργώντας ένα φραγμό στους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα να τους πείσουν ότι από εκεί θα έμπαινε στο Δημαρχείο ο Πρωθυπουργός.

Το σχέδιο όμως προέβλεπε ο Γ. Παπανδρέου θα έμπαινε από την δευτερεύουσα είσοδο, όπερ και εγένετο!!

Βέβαια τα δύσκολα δεν έχουν περάσει για την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία σύσσωμη βρίσκεται στην συμπρωτεύουσα. Η συνολική δύναμη που βρίσκεται επί ποδός πολέμου αυτό το τριήμερο, φτάνει τα 8.000 άτομα, από τα οποία τα 3.000 ταξίδεψαν από την Αθήνα.

Ανάμεσα τους, εκτός από σχεδόν το σύνολο των ΜΑΤ της Αττικής και μια ιδιαίτερα μεγάλη ομάδα, 100 ατόμων, της Αντιτρομοκρατικής και πράκτορες της ΕΥΠ με τα καινούργια «βαλιτσάκια» τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Βασικό τους πρόβλημα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να μην κατορθώσουν οι διαδηλωτές να «αποκλείσουν» το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Πρωθυπουργού.

http://www.briefingnews.gr