01 Σεπτεμβρίου 2011

Π. Ψωμιάδης: Χάρη κάνει και απαντάει στους ΠΑΣΟΚους της Δημοκρατίας που τον συκοφαντούν

«Κύριε Διευθυντά,
Διάβασα το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας σας «Τα ρουσφετάκια του Ψωμιάδη» και ομολογώ ότι εξεπλάγην για την απρόκλητη αυτή επίθεση στον αδελφό μου και στην «οικογένεια Ψωμιάδη» (δηλαδή και σε μένα) για τον πρόσθετο λόγο ότι προσωπικά είμαι φανατικός αναγνώστης της «Δημοκρατίας» και αξιοποιώ πολλές φορές δημοσιεύματά της στις τηλεοπτικές μου εμφανίσεις προβάλλοντάς την [ε τότε ρε Πανίκα καλά σου κάνουν και σε θάβουν!!! για να προσέχεις άλλη φορά ποιους προβάλεις].

Για την ουσία της υπόθεσης, ο μεν Αλέξανδρος Καϊλής τοποθετήθηκε στη θέση του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών μέσα από διαδικασίες και δεν αποτελεί προσωπική επιλογή του Διονύση ή δική μου. Ο δε Γιάννης Πατσιάς μετακινήθηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Πέλλας με έγγραφη ορθή επανάληψη από τις 2/8/2011. Όσο για την καθημερινή παρουσία του στην Υπηρεσία του είναι προφανώς θέμα του Διευθυντή του και του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θ. Θεοδωρίδη και όχι του Ψωμιάδη.

Από κει και πέρα, ποτέ δεν περίμενα ότι μια εφημερίδα που εκφράζει τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη [καλά Πανίκα, μην τρελένεσαι ] θα «απαιτούσε» κομματικά ρουσφέτια από μία Περιφέρεια και μάλιστα τόσο απροκάλυπτα. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν έχουν πάρει τα μηνύματα των καιρών και ενοχλούνται από κάθε προσπάθεια αξιοκρατικής αντιμετώπισης των πολιτών και δη των υπαλλήλων. Ακόμη και το blog (taxalia.blogspot.com) που αποτέλεσε την πηγή σας δεν θέτει επ’ ουδενί τέτοιο θέμα, θέμα «ρουσφετιών».

Για μας είναι αυτονόητο ότι η Περιφέρεια δε λειτουργεί με κομματικούς όρους. Από τη στιγμή που εκλεγόμαστε στην Αυτοδιοίκηση έχουμε μάθει να αφήνουμε στην άκρη την κομματική μας ταυτότητα. Αυτή είναι η θέση της παράταξής μας, αυτό είναι και το ηθικό και σωστό απέναντι στους πολίτες. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση της Νομαρχίας παλαιότερα και της Περιφέρειας πέρυσι, ξεπεράσαμε τους κομματικούς διαχωρισμούς και κινηθήκαμε με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον της κοινωνίας. Για εμάς ποτέ δεν υπήρχαν πράσινα, κόκκινα και μπλε παιδιά. Το κριτήριό μας ήταν μόνο να προσφέρουνε στο πλαίσιο του λειτουργήματός τους. Στο κάτω κάτω στις εκλογές (και το 2002 και το 2006 και το 2010) πήραμε πάνω από το 50% της λαϊκής ψήφου, κάτι που σημαίνει ότι τη διοίκηση Ψωμιάδη δεν την ψηφίζουν οπαδοί ή φίλοι του ενός ή του άλλου κόμματος –η προσφορά δε του Διονύση σ’ αυτό το αποτέλεσμα είναι προφανής και αδιαμφισβήτητη. Δώσαμε δε στη ΝΔ την πιο σίγουρη νίκη και 1 από τις 4 στις 13 περιφέρειες.

Θα περίμενα κάποια στιγμή η εφημερίδα σας να αναφέρει έστω ένα σχόλιο για το τεράστιο έργο που έχουμε επιτελέσει τα τελευταία χρόνια, υπό αντίξοες συνθήκες –χωρίς κονδύλια και χωρίς προσωπικό. Ένα έργο που αποτελεί τη μοναδική εξήγηση για τις μεγάλες μας νίκες στις εκλογικές αναμετρήσεις με ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από οποιουδήποτε κόμματος. Θα περίμενα έστω να κάνετε σειρά δημοσιευμάτων για τα προβλήματα του Καλλικράτη (και όχι μόνο) ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, τέτοια που κανένα πολιτικό κόμμα δεν έχει ασκήσει για ένα θέμα θεμελιώδες για τη λειτουργία του κράτους.

Παρακαλώ για τη δημοσίευση της απάντησης όπως επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Με τιμή,

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»