07 Σεπτεμβρίου 2011

Λιβυκό κονβόι πέρασε τα σύνορα προς το Νίγηρα με χρυσό και μετρητά

Έμπιστοι άνθρωποι του Καντάφι πέρασαν τα σύνορα προς το γειτονικό Νίγηρα αργά το βράδυ της Δευτέρας, με αυτοκινητοπομπή που μετέφερε χρυσό και μετρητά όπως είπαν χθες στο Reuters επίσημοι του Εθνικού Μεταβατικού Κογκρέσου (NTC).

"Την περασμένη νύχτα, 10 αυτοκίνητα που μετέφεραν χρυσό, δολάρια και ευρώ, πέρασαν τα σύνορα της Λιβύης στην περιοχή της Jufra προς το Νίγηρα με τη βοήθεια της φυλής των Tuareg που ζούν στο Νίγηρα" είπε στο Reuters ο Fathis Baja, επικεφαλής του NTC για Διεθνείς υποθέσεις.

Οι Tuareg είναι νομάδες που ζούν στην περιοχή και στις δύο πλευρές των συνόρων Λιβύης-Νίγηρα.

Ο εκπρόσωπος του NTC, Abdel Hafiz Ghoga, επιβεβαίωσε ότι η αυτοκινητοπομπή πέρασε στο Νίγηρα και μετέφερε χρυσό και μετρητά που είχαν πάρει απ' το υποκατάστημα της Κεντρικής Τράπεζας στη Σύρτη, την γενέτειρα του Καντάφι, που είναι απ' τις ελάχιστες πόλεις που βρίσκονται ακόμα στα χέρια των οπαδών του.

Τόσο Γάλλοι όσο και Νίγηρες στρατιωτικοί επιβεβαίωσαν στο Reuters ότι πράγματι ένα κονβόι αυτοκινήτων πέρασε τα σύνορα, δεν ήταν όμως σε θέση να επιβεβαιώσουν ότι επρόκειτο για το ίδιο κονβόι για το οποίο μιλάει το NTC.