15 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ;

Η θέση του κ. Πάγκαλου ότι η Ελλάδα θα σταθεί αλληλέγγυα προς την Κύπρο, αν αυτή δεχθεί επίθεση από την Τουρκία, ικανοποιεί την εθνική µας αξιοπρέπεια αλλά πάσχει από την άποψη της αξιοπιστίας. Όταν µια τέτοια διαβεβαίωση δίδεται από εκείνον τον Υπουργό Εξωτερικών που δέχθηκε τον εξευτελισµό της σηµαίας µας στα Ίµια και φέρει ευθύνη για την παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους, τότε γινόµαστε επιφυλακτικοί.

∆υστυχώς οι συνεχείς εθνικές υποχωρήσεις των κυβερνήσεων Κ. Σηµίτη και Γ. Παπανδρέου οδήγησαν στην αποθράσυνση της Τουρκίας και στην ανεµπόδιστη προβολή των νεοοθωµανικών οραµάτων. Τα Ίµια, η Μαδρίτη µε την αποδοχή των ζωτικών συµφερόντων της Τουρκίας στο Αιγαίο, η προαναφερθείσα υπόθεση Οτσαλάν, η προκλητική καθυστέρηση στην ανακήρυξη της ΑΟΖ, η υπογραφή από τον κ. Γ. Παπανδρέου µε την Τουρκία συµφωνίας για πιο ουδέτερο περιεχόµενο στα σχολικά µας βιβλία, τα ζεϊµπέκικα µε τον Τζεµ και άλλες πράξεις ενδοτισµού παγίωσαν στην Άγκυρα την αντίληψη ότι η Αθήνα δεν έχει µακροπρόθεσµη και δυναµική πολιτική στα εθνικά της θέµατα.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Πάγκαλου που απαξιώνουν τα στελέχη των Ενόπλων ∆υνάµεων υπήρξαν το κερασάκι στην τούρτα των εθνικώς αναξιοπρεπών ενεργειών.

Ο Πρωθυπουργός µε παλαιότερες δηλώσεις του ότι τα σύνορα δεν έχουν πλέον σηµασία και µε τη συνεχή εµµονή του στην παγκόσµια διακυβέρνηση δείχνει καθαρά ότι δεν πιστεύει σε αξίες όπως το Έθνος, η Εθνική Άµυνα , η αποτροπή µέσω της ενισχύσεως των Ενόπλων ∆υνάµεων. Προ ολίγων ηµερών όταν ρωτήθηκε στη ∆ΕΘ για την ΑΟΖ άρχισε να µιλά για το Μεσανατολικό και την αραβική άνοιξη! Απλώς ψέλλισε ότι πιστεύουµε στο ∆ιεθνές ∆ίκαιο. Ξέχασε όµως την δυσάρεστη αλήθεια ότι στις ∆ιεθνείς Σχέσεις δεν αρκεί απλώς να έχεις δίκιο. Πρέπει να έχεις και την ισχύ να το επιβάλεις ή να το προασπίσεις.

Και η ισχύς αυτή είναι στρατιωτική, πολιτική, πολιτιστική και κυρίως ψυχολογική. Πρέπει να έχεις καλλιεργήσει στο λαό εθνικό φρόνηµα. Όχι ηττοπάθεια και ραγιαδισµό.

Η Νέα ∆ηµοκρατία θα σταθεί αλληλέγγυα σε κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη των αδελφών µας Ελληνοκυπρίων ειδικά δε στο ζήτηµα των ερευνών για την εξεύρεση ενεργειακών πόρων. Όµως οφείλουµε να θυµίσουµε τις διαχρονικές ευθύνες των «εκσυγχρονιστών σοσιαλιστών» σε µία σειρά εθνικών εξευτελισµών που αποθράσυναν
επικινδύνως τον νεοοθωµανισµό των γειτόνων.

Απαιτούµε αλλαγή πορείας στην εξωτερική πολιτική. Η οικονοµική κρίση να µην γίνει άλλοθι για αναπότρεπτες εθνικές απώλειες.