14 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Μάτσικας τάζει διορισμούς στο ΑΠΕ για να μη φάει κράξιμο... και η τρόικα καταγράφει

http://images.inews.gr/89/apolyei-aoristou-chronou-o-matsikas.jpghttp://www.ota.gr/graphics/ana-mpa_logo.gifΧθες έγινε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο ΑΠΕ οι οποίοι ήταν ανάστατοι με τα περι εργασιακής εφεδρείας που προωθεί η Κυβέρνηση στο πρακτορείο (το ψηφισμά τους εδώ). Προς έκπληξη όλων στη ΓΣ εμφανίστηκε κι ο πρασινοφρουρός Μάτσικας ο οποίος πρέπει να ήταν η πρώτη φορά που έβγαινε απ' το γραφείο του. Και επειδή το κλίμα ήταν κάτι παραπάνω από εχθρικό, διαβάστε τι έκανε προκειμένου να μην τον πάρουν με τις ντομάτες και να γυρίσει μετά να πει στον Μόσιαλο "η κατάσταση στο ΑΠΕ είναι υπό τον έλεγχό μου":

Πήρε το λόγο και είπε ότι δεν υπάρχει θέμα εργασιακής εφεδρείας στο ΑΠΕ και όχι μόνο δεν θα απολυθεί κανένας αλλά αντίθετα υποσχέθηκε ότι θα γίνουν και 17 προσλήψεις! Μάλιστα το παραμύθι του ήταν τέτοιο που είπε πως οι προσλήψεις έχουν ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να διευκρινήσει αν τις "ενέκρινε" ο Παπακωνσταντίνου ή ο Βενιζέλος.

Όπως είπαμε ήταν η πρώτη φορά που ο Μάτσικας βρήκε από το γραφείο του για να παραστεί σε συνέλευση των εργαζομένων για να δείξει προφανώς ότι είναι φιλεργατικός και επιδιώκει να κάνει προσλήψεις και όχι απολύσεις και εφεδρείες που ζητά η Κυβέρνηση.

Εννοείται ότι κανείς δεν τον πίστεψε, γι αυτό και οι εργαζόμενοι εξέδωσαν ψήφισμα με το οποιο προειδοποιούν ότι δεν θα δεχθούν απολύσεις. Δυστυχώς γι αυτούς όμως όταν έρθει εκείνη η ώρα ο Μάτσικας σαν καλός πρασινοφρουρός θα τις εφαρμόσει αδιαμαρτύρητα και "αξιοκρατικά" κατά την πάγια τακτική του.

Και σημειωτέον ότι τάζει στους εργαζόμενους προσλήψεις τη στιγμή που οι πάντες ξέρουν ότι θεωρητικά ισχύει το 1 πρόσληψη για 10 απολύσεις... και 170 άτομα είναι σίγουρο ότι δεν απολύθηκαν για να προσληφθούν 17... εκτός εαν σκοπεύει να τους απολύσει το επόμενο διάστημα.

Το τραγικότερο όλων βέβαια είναι ότι όλα αυτά, όπως τις προσλήψεις που υπόσχεται ο πρασινοφρουρός, τα ακούει και τα καταγράφει η τρόικα...
με αποτέλεσμα να μας βάζει εμάς τους υπόλοιπους στην πρίζα.