24 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΡΗΣΙΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑ∆ΡΟΜΗ

http://www.greek-radar.gr/wp-content/uploads/2011/05/nea-dimokratia-logo.jpgΓια τους σκεπτόµενους Έλληνες το ότι σήµερα η Ελλάδα παραπαίει οικονοµικά, κοινωνικά και θεσµικά έχει την αιτιολογία του, που παραπέµπει στα κατορθώµατα των «σοσιαλιστών» της Μεταπολίτευσης. ∆ηλαδή στην περίοδο των ετών της ΠΑΣΟΚικής διακυβέρνησης, καθώς, µε την εισαγωγή νέων ηθών στην άσκηση πολιτικής και στην κοινωνία, χάσαµε ανεπιστρεπτί ευκαιρίες για µία άλλη Ελλάδα, διαφορετική από αυτήν που βιώνουµε σήµερα και, που, δυστυχώς, αύριο µπορεί να είναι πολύ χειρότερη. Εκτός αν υπάρξει άµεσα πολιτική αλλαγή.

Το συγκεκριµένο σοσιαλιστικό διάστηµα της Μεταπολίτευσης, στο οποίο περιλαµβάνουµε και τη διακυβέρνηση από τους κατ’ επίφασιν εκσυγχρονιστές του κ. Σηµίτη, υπήρξε περίοδος χαµένων ευκαιριών. Ήταν µία περίοδος που, δυστυχώς για τη χώρα έδρασαν σε αυτήν χρυσές µετριότητες της πολιτικής.Αυτός, ο συγκεκριµένος πολιτικός κόσµος, γαλουχηµένος πολιτικώς από τον Ανδρέα Παπανδρέου, εθεώρησε σκόπιµο να έχει µία µονοσήµαντη όσο και βολική αποστολή:

Να εισαγάγει σε όλες του τις αποφάσεις λαϊκίστικα στοιχεία ως απόδειξη των δηµοκρατικών του προθέσεων, καθώς και να επιτρέπει κάθε λαϊκή αυθαιρεσία που ερµηνευόταν a priori ως επιβεβαίωση µίας αυταπόδεικτης δηµοκρατικότητας στη λειτουργία της κοινωνίας.

Έχοντας ως µόνο µέληµα το ΠΑΣΟΚ να µείνει αγκιστρωµένο στην εξουσία, προκειµένου να εκµεταλλεύεται, προς όφελος των στελεχών του, τα πλεονεκτήµατα της εξουσίας, µε θεµιτό αλλά και αθέµιτο, κυρίως, τρόπο, κατέστρεψε ό, τι θετικό για τη χώρα είχαν αφήσει οι κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Καραµανλή. Με άλλα λόγια κατέστρεψε τα θεµέλια που είχαν τεθεί για ένα νέο οικονοµικό, κοινωνικό και θεσµικό πλαίσιο το οποίο, όσον αφορά στην Οικονοµία θα εξασφάλιζε την ελλείπουσα σήµερα παραγωγικότητα. Συγχρόνως, όσον αφορά στην κοινωνία, πολτοποίησε στο όνοµα της δηµοκρατίας αξίες, πρόσωπα, αρχές και, το κυριότερο συνειδήσεις. Όσον αφορά δε στους θεσµούς, το ΠΑΣΟΚ υπονόµευσε την υγιή λειτουργία τους ώστε να παρατηρείται η σηµερινή διάβρωση που έχει επιτρέψει την, απ’ άκρου σε άκρο, διαφθορά της κρατικής µηχανής.

Αυτήν την αλλοίωση θεσµών, ηθών, λειτουργίας κράτους και συνειδήσεων πληρώνουµε σήµερα, µε το ΠΑΣΟΚ που είναι ο βασικός υπαίτιος της καταστροφής της χώρας να καµώνεται ότι επιδιώκει να θεραπεύσει όλα αυτά µε τα οποία µας µόλυνε!

Πηγή: ΝΔ