13 Σεπτεμβρίου 2011

Αμφιλεγόμενο κομπλιμέντο Μενβέντεφ σε Κάμερον... «Θα γινόσουν πολύ πετυχημένος πράκτορας της KGB»

http://www.skai.gr/files/temp/39B8A45653092A6679524072E684BE2C.jpgΈναν πολύ... αμφιλεγόμενο τρόπο για να κολακέψει τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον βρήκε ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά τη συνάντηση που είχαν.

Συγκεκριμένα, ο Μεντβέντεφ δήλωσε στον Κάμερον ότι θα γινόταν ένας πολύ πετυχημένος πράκτορας της KGB. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο ίδιος ο Κάμερον, προκάλεσε ο ίδιος το σχόλιο, καθώς δήλωσε σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας, πριν τη συνάντηση των δύο ηγετών, είπε ότι η σοβιετική υπηρεσία ασφαλείας προσπάθησε να τον στρατολογήσει όταν ήταν φοιτητής.

Όπως εξήγησε ο βρετανός πρωθυπουργός, επισκέφτηκε τη Σοβιετική Ένωση το 1985, όταν ακόμα ήταν φοιτητής. Ενώ βρισκόταν σε μια παραλία στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, τον πλησίασαν δύο Ρώσοι, και σε άπταιστα αγγλικά τον ρώτησαν για τη ζωή του στην Αγγλία και για τις πολιτικές του απόψεις.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντέιβιντ Κάμερον αναφέρεται σε αυτή την ιστορία. Σε ραδιοφωνική εκπομπή το 2006 είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο, όπως είπε, έκανε πολλούς να είναι επιφυλακτικοί όταν ανέλαβε τη θέση του συμβούλου του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών τη δεκαετία του '90.

skai.gr