09 Σεπτεμβρίου 2011

Mιχελάκης: η κατάσταση στην οικονομία έφτασε στο απροχώρητο

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε για μία ακόμη φορά ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας και τις δυσμενείς επιπτώσεις της.

«Η κατάσταση στην Οικονομία έφτασε -εξαιτίας της λανθασμένης συνταγής και της κυβερνητικής αναποτελεσματικότητας- στο απροχώρητο. Όλα τα στοιχεία, διαψεύδοντας τις κυβερνητικές εκτιμήσεις, καταγράφουν δραματική επιδείνωση» τόνισε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος επικαλέσθηκε τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για αύξηση της ύφεσης και της ανεργίας, όπως και τα στοιχεία για μείωση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας.

«Κατόπιν των εξελίξεων αυτών, καλούμε τον Πρωθυπουργό, έστω και την τελευταία στιγμή, να υιοθετήσει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά για Επανεκκίνηση της Οικονομίας» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Συγκεκριμένα ο κ. Μιχελάκης κάλεσε την κυβέρνηση να προσωρήσει άμεσα:

· Στη μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων, στο 15%.
· Στη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα.
· Στην αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ.
· Στη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, από το 23% στο 19% και από το 13% στο 9%.
· Στην άμεση ανάκληση της πρόσφατης αύξησης του ΦΠΑ στα είδη εστίασης.
· Στη μείωση του ΦΠΑ για τον Τουρισμό στο χαμηλότερο επίπεδο.
· Στην κατάργηση του ΦΠΑ στα νεόδμητα κτίρια και τη μείωση του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, ώστε, επιτέλους, να ξαναζωντανέψει η οικοδομή, που πεθαίνει.
· Στην ανάπτυξη αποτελεσματικών δράσεων για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.
· Στην επανασύσταση των υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας.

«Η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει η Οικονομία και ολόκληρη η κοινωνία δεν επιτρέπουν εμμονές σε λανθασμένες συνταγές. Επιβάλλουν άμεση υιοθέτηση και εφαρμογή των προτάσεων της ΝΔ» κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.