
Από την επιτάχυνση και τη διεύρυνση των μεταρρυθμίσεων θα εξαρτηθεί, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ η παροχή περαιτέρω βοήθειας και η ενεργότερη δραστηριοποίηση γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.
Ο Γερμανός υπουργός απέστειλε επιστολή προς τον ομόλογό του υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με την οποία ζητά "να εκπληρωθούν τάχιστα όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις, για να καταστεί δυνατή η εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πακέτο βοήθειας", αναφέρει δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας 'Financial Times Deutschland'‚ FTD' (9.9.11) που έχει στη διάθεσή της τη σχετική επιστολή.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί βασική προϋπόθεση για τον Ρέσλερ ώστε "η αναγκαία επενδυτική και αναπτυξιακή πρωτοβουλία να αποτελέσει κοινή επιτυχία".
Δηλώνει επίσης ιδιαίτερα ‘ανήσυχος’ από την ενημέρωση της τρόικα γιατί εκτιμά πως με τις υφιστάμενες συνθήκες "τίθεται σε κίνδυνο η ανάκτηση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας".
Υπενθυμίζεται πως ο Ρέσλερ προγραμματίζει επίσκεψη στην Αθήνα στις αρχές Οκτωβρίου επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας επιχειρηματιών και με στόχο την ενίσχυση των γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.