09 Σεπτεμβρίου 2011

Ερώτηση Νάκου για τις αποκαλύψεις Wikileaks όπου ο Διοικητής της ΕΥΠ απαξιώνει την υπηρεσία του!

[Δεν μ' αρέσει να ευλογάω τα γένια μου αλλά επειδή είδα ότι το θέμα με το Wikileaks και τον Μπίκα τον διοικητή της ΕΥΠ το αναπαρήγαγαν πολλοί χωρίς λινκ... απλά για την ιστορία θυμίζω ότι το γράψαμε πρώτα εδώ...]

ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΚΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ : Τoν κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
ΘΕΜΑ Απαξίωση της ΕΥΠ από τον Διοικητή της.

Πρόσφατα στον ιστότοπο WikiLeaks, εμφανίσθηκαν αναρτήσεις που παρουσιάζουν τηλεγραφήματα του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα προς τους προϊσταμένους του, τα οποία παρουσιάζουν το περιεχόμενο συναντήσεων που φέρεται να είχε ο Αμερικανός αξιωματούχος κατά την περίοδο Φεβρουαρίου 2010, με τον Διοικητή της ΕΥΠ κ. Κωνσταντίνο Μπίκα.

Σύμφωνα με όσα εμφανίζονται στο διαδίκτυο, ο κ. Μπίκας ανέφερε, ότι «στόχος του είναι να αυξήσει την παραγωγικότητα της ΕΥΠ αλλά αυτός είναι ένας υψηλός στόχος σε μία έντονα συνδικαλιστικοποιημένη υπηρεσία, και ειδικά σε μία υπηρεσία όπου οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι ΠΑΣΟΚ». Επιπλέον ο κ. Μπίκας ήταν ιδιαίτερα επικριτικός και απαξιωτικός για την υπηρεσία εθνικής ασφάλειας, της οποίας προΐσταται παρέχοντας μία σειρά από πληροφορίες για την ΕΥΠ, σε ξένο διπλωματικό υπάλληλο, οι οποίες αφορούσαν τις Διευθύνσεις της Υπηρεσίας που αποδίδουν και ποιες όχι, τη συνεργασία με άλλες υπηρεσίες καθώς και το προσωπικό και τα μειονεκτήματά του.

Σε ερώτηση του Πρέσβη για τις προαναγγελθείεσες από τον κ. Χρυσοχοίδη μεταρρυθμίσεις στην ΕΥΠ, απάντησε πως «το σχέδιο νόμου δεν ήταν ακόμη έτοιμο, αφού ακόμη μελετούσε την υπηρεσία του», δηλαδή τέσσερις μήνες μετά από την τοποθέτησή του ως Διοικητή, όπως δεν είναι έτοιμο ακόμη και σήμερα δύο χρόνια μετά την τοποθέτησή του στην Υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας το τελικό σχόλιο του κ. Πρέσβη, ότι «ο διοικητής της ΕΥΠ δεν επιδεικνύει ισχυρή προσήλωση στο καθήκον του (…) και πως ακόμη μαθαίνει τα κατατόπια της υπηρεσίας που προΐσταται».

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

- Συμμερίζεται τα εμφανισθέντα στο διαδίκτυο ως καταγγελθέντα από τον Διοικητή της ΕΥΠ;

- Ποιες πρωτοβουλίες ανέπτυξε ο διοικητής και ποιες ο ίδιος, προκειμένου η ΕΥΠ να υπηρετεί την αποστολή της, να προστατεύει την εθνική ασφάλεια και την Ελλάδα;

ΑΘΗΝΑ 7-9-2011

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ