29 Οκτωβρίου 2011

Τουλάχιστον 10 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στην Τουρκία

http://www.skai.gr/files/temp/F82495C7359A5F182F8FFFDDDFBA9E81.jpgΤουλάχιστον δέκα άτομα έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο στην πόλη Μπιγκόλ της νοτιοανατολικής Τουρκίας από επίθεση αυτοκτονίας κοντά στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, στο κέντρο της πόλης.

Η επίθεση, πιθανότατα από γυναίκα καμικάζι, έρχεται λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες των Κούρδων κατοίκων της περιοχής για εθνοτικές διακρίσεις σε βάρος τους, μετά τον καταστροφικό σεισμό της περασμένης Κυριακής.

Οι κάτοικοι της επαρχίας Βαν, οι περισσότεροι Κουρδικής καταγωγής, μιλάνε για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση της καταστροφής, με τον πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να παραδέχεται τις ελλείψεις στην οργάνωση της βοήθειας μετά τον σεισμό, υποστηρίζοντας πάντως πως η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Ο κ. Ερντογάν απέρριψε τις καταγγελίες, υπογραμμίζοντας ότι οι περισσότερες από 17.000 σκηνές που εστάλησαν στην περιοχή ήταν επαρκείς και καταλήγοντας πως «ουδέποτε σκεφτήκαμε "είναι Κούρδος ή Τούρκος", αλλά ότι πρόκειται για τους συμπολίτες μας».