14 Οκτωβρίου 2011

Ανατροπές στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου από την 1η Νοεμβρίου

http://www.fmvoice.gr/files/Image/diafora/resized/haircut%20xreos_320_213.jpegΑνατροπές στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου έρχονται από την 1η Νοεμβρίου, βάσει των τροπολογιών που κατατέθηκαν χθες στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις χθεσινές νομοτεχνικές βελτιώσεις θα περικοπεί το επίδομα γάμου σε 285.000 υπαλλήλους των ειδικών μισθολογίων στους οποίου θα αποδίδεται οικογενειακή παροχή. Η οικογενειακή παροχή θα είναι 50 ευρώ για ένα παιδί, 70 ευρώ για 2 παιδιά, 120 ευρώ για 3 παιδιά, 170 ευρώ για τέσσερα παιδιά και θα αυξάνεται κατά 70 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί.

Ομοίως, το Κίνητρο Επίτευξης Στόχων μειώνεται και θα αντιστοιχεί συνολικά κατ΄ έτος στο 50% ενός βασικού μισθού εάν ο υπάλληλος πετύχει στόχους μέχρι και 90%, ενώ αν ξεπεράσει το 90% των στόχων θα λάβει έναν ακόμα βασικό μισθό ετησίως. Το αντίστοιχο Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το συνολικό κονδύλι των 100 εκατ. ευρώ ετησίως.

Επίσης, αυξάνεται από 700 σε 900 ευρώ το επίδομα θέσης των γενικών διευθυντών και των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης. Αντίστοιχα οι προϊστάμενοι περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης θα λαμβάνουν επίδομα θέσης 450 ευρώ, οι σχολικοί σύμβουλοι και οι προϊστάμενοι διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 400 ευρώ, οι διευθυντές λυκείων 350 ευρώ, οι διευθυντές γυμνασίων 250 ευρώ και οι υποδιευθυντές σχολικών μονάδων 150 ευρώ, ενώ οι προϊστάμενοι μονοθέσιων διθέσιων και τριθέσιων δημοτικών και νηπιαγωγείων 100 ευρώ.

Οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων και αποκεντρωμένων διοικήσεων διατηρούν τις αποδοχές που είχαν τον Σεπτέμβριο μέχρι να εκδοθεί νεότερη απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Με κοινές υπουργικές αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα καθοριστούν και οι αποδοχές των δικηγόρων με έμμισθη σχέση, των υπαλλήλων αορίστου χρόνου του δημοσίου, των ΝΠΔΔ, και των ΟΤΑ καθώς και του επιστημονικού προσωπικού των ανεξάρτητων αρχών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Τέλος, το νέο μισθολόγιο βαθμολόγιο θα εφαρμοστεί και στους κληρικούς αλλά όχι στους αρχιερείς που εντάσσονται στα ειδικά μισθολόγια.

Newsroom ΔΟΛ