15 Οκτωβρίου 2011

Αυτοί θα σώσουν την Ελλάδα; Ρεκόρ στο έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ

http://www.finfacts.ie/artman/uploads/4/US-trade-deficit_oct132011.jpg[Αντί ο Γκάντνερ να κολοβαράει στην Ευρώπη, δεν κοιτάει να βελτιώσει λίγο την οικονομία του που είναι πύργος από τραπουλόχαρτα που θα καταρρεύσει αν σταματήσουν οι πόλεμοι και οι εξαγωγές όπλων;]

Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ τον Αύγουστο. Η διαφορά μεταξύ των προϊόντων που η Κίνα αγοράζει από αμερικανικές εταιρείες και των προϊόντων που πουλά στην αμερικανική αγορά ήταν 29 δισεκατομμύρια δολάρια των μήνα Αύγουστο.

Στην έκθεση του Υπουργείου Εμπορίου που δόθηκε στην δημοσιότητα την Πέμπτη αναφέρεται ότι το συνολικό έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ με τον υπόλοιπο κόσμο παρέμεινε αμετάβλητο, στα 45,6 δισεκατομμύρια δολάρια, κατά την διάρκεια του ίδιου μήνα.

http://www.zacks.com/images/upload_dir/1318525101_scaled_425.jpgΤο έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο με την Κίνα έρχεται σε μια ευαίσθητη πολιτικά περίοδο κατά την οποία η αμερικανική Γερουσία μόλις ενέκρινε νομοσχέδιο για την επιβολή δασμών σε ορισμένα προϊόντα που κατασκευάζονται στην Κίνα εκτός και αν η Κίνα σταματήσει να διατηρεί τεχνητά χαμηλή την ισοτιμία του νομίσματος της.

Το νομοσχέδιο για την επιβολή δασμών θα πρέπει τώρα να ξεπεράσει τις αρνητικές αντιδράσεις που αναμένεται να έχει στην Βουλή των Αντιπροσώπων η οποία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς, προκειμένου να υπογραφεί από τον Πρόεδρο Ομπάμα και να αποκτήσει την ισχύ νόμου.

http://cdn.newsday.com/polopoly_fs/1.3230571.1318033860!/httpImage/image.JPG_gen/derivatives/display_600/image.JPGΤο υποτιμημένο κινεζικό νόμισμα δίνει στα κινεζικά προϊόντα πλεονέκτημα στην αμερικανική αγορά και παράλληλα αυξάνει το κόστος των αμερικανικών προϊόντων για τους κινέζους καταναλωτές.

Παράλληλα, έκθεση του Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ αναφέρει ότι ο αριθμός των αμερικανών που έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 1.000 άτομα για να διαμορφωθεί στις 404 χιλιάδες την περασμένη εβδομάδα. Το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ, το οποίο μετρήθηκε σε άλλη έρευνα, παραμένει σχετικά υψηλό και συγκεκριμένα στο 9,1%.

Πηγή: Φωνή της Αμερικής, skai.gr