27 Οκτωβρίου 2011

Μέρκελ προς Μπερλουσκόνι: «Ποιος σου είπε ότι σου ζήτησα συγγνώμη;»

Πολλά τα περιστατικά έντασης στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών (όπως και την Κυριακή εδώ, εδώ και εδώ), ένα από αυτά και ο τσακωμός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με την Άνγκελα Μέρκελ. Η σχέση του «καβαλιέρε» με τη φράου Μέρκελ περνάει τον τελευταίο καιρό από 40 κύματα. Πρώτα οι αποκαλύψεις για τους χαρακτηρισμούς του Ιταλού πρωθυπουργού για τη Γερμανίδα καγκελάριο (στον ιταλικό Τύπο κυκλοφόρησε απομαγνητοφωνημένη συνομιλία του Ιταλού πρωθυπουργού με διευθυντή εφημερίδας, στην οποία ο Μπερλουσκόνι αποκαλεί τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, «χοντροκώ@@ που κανείς δεν την πηδ@@@»), μετά οι πιέσεις εκείνης για νέα μέτρα και τα γελάκια, εις βάρος του Μπερλουσκόνι, στην κοινή συνέντευξη με τον Νικολά Σαρκοζί.

Το... γλυκό ήρθε να «δέσει» το επεισόδιο της Παρασκευής. Η Σύνοδος Κορυφής τελείωσε τα ξημερώματα, η κούραση και τα τεντωμένα νεύρα έριξαν... λάδι στη φωτιά. Βοήθησε βέβαια και ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι. Ο Ιταλός πρωθυπουργός ένιωσε ταπεινωμένος από τη δημόσια αντίδραση Μέρκελ και Σαρκοζί προς το πρόσωπό του και διαβεβαίωσε πως η καγκελάριος της Γερμανίας του ζήτησε συγγνώμη για αυτή τη συμπεριφορά.

Αυτό ακριβώς ήταν που εξαγρίωσε την Άνγκελα Μέρκελ!

«Δεν υπάρχει συγγνώμη, διότι δεν υπάρχει τίποτε για να ζητήσει κανείς συγγνώμη», δήλωσε ορθά κοφτά μέσω Twitter ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της καγκελαρίας.