04 Οκτωβρίου 2011

"Ο Παπανδρέου σκέφτεται να παραιτηθεί"

http://www.cosmo.gr/Epikairotita/Ellada/Eidiseis/article1396353.ece/ALTERNATES/w460/papandreou1.560x315.jpg[Κάποτε ένα πράσινο παπαγαλάκι που του τα ακουμπάει το ΤΤ και το βουλώνει είπε ότι ο Καραμανλής δήλωσε "κουρασμένος" και έγινε σλόγκαν... τώρα μέχρι το απόγευμα το θέμα των πολύ πιο έγκυρων FT θα έχει ξεχαστεί...]

Συζητήσεις έχει προκαλέσει χθεσινοβραδινό δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός έχει εκμυστηρευτεί στους στενούς του συνεργάτες ότι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της παραίτησης.

Δύο φορές τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχει περάσει από το μυαλό του Γιώργου Παπανδρέου να παραιτηθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times Deutschland.

«Ο Παπανδρέου προσπαθεί εδώ και μήνες να γλιτώσει τη χώρα του από την πτώχευση, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες Έλληνες πηγαίνουν κατά των μέτρων λιτότητας που έχει λάβει και διαδηλώνουν στα οδοφράγματα. Δεν είναι να απορεί κανείς με το ότι ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να ρίξει τα πάντα στα σκουπίδια».

Επειδή, βέβαια, οι "έγκυρες πηγές" και οι "συνεργάτες" του πρωθυπουργού είναι μεγέθη ιδιαζόντως ελεγχόμενα, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν το δημοσίευμα είναι ακόμη μια γερμανική προβοκάτσια ή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Το δημοσίευμα αυτό φέρεται να έχει προκαλέσει συναγερμό στους κόλπους της κυβέρνησης, ενώ παραμένει κεντρικό θέμα του site ακόμη και την ώρα της δημοσίευσης του άρθρου. Πάντως, κυβερνητικοί κύκλοι χαρακτήρισαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα ως «σκουπίδια» το δημοσίευμα των «Financial Times Deutschland».

Παράλληλα, δημοσίευμα των βρετανικών Financial Times υποστηρίζει πως κανένα μέτρο και καμία νέα θυσία ή λιτότητα δεν πρόκειται να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα «πιάσει» τους στόχους που έχουν τεθεί από τους δανειστές.

Όπως και να 'χει, με δεδομένη την ανασφάλεια που εμπνέει η κυβέρνηση και τα πάντα "ζωντανά" σενάρια για νέα μέτρα, τα μεταμεσονύκτια θρίλερ είναι κάτι που θα πρέπει να συνηθίζουμε σιγά-σιγά.