24 Οκτωβρίου 2011

Νευρική κρίση στις Βρυξέλλες: Σφαλιάρα Σαρκοζί σε Κάμερον

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01494/cameron_sarkozy_1494990a.jpgΠριν από τη σύνοδο των 17 ηγετών των κρατών της Ευρωζώνης, έγινε συνάντηση και των 27 ηγετών των χωρών της ΕΕ. Σε συτή τη συνάντηση ο Σαρκοζί τα έδωσε όλα ώστε ο Βρετανός Κάμερον να μη συμμετέχει στη συνάντηση των ηγετών της Ευρωζώνης, κάτι που ο Άγγλος ήθελε πολύ. Σύμφωνα με διπλωμάτες που ήταν παρόντες κάποια στιγμή ο Σαρκοζί είπε εκνευρισμένος στον Κάμερον:

"Σε σιχαθήκαμε να μας λες όλη την ώρα τι πρέπει να κάνουμε. Λες ότι μισείς το ευρώ, δεν ήθελες να συμμετάσχεις και τώρα θες να παρεμβαίνεις στις συναντήσεις μας".

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ ο Κάμερον φοβάται ότι οι συχνές συναντήσεις των ηγετών της ευρωζώνης θα δημιουργήσουν ένα γαλλογερμανικό μπλόκ που να μονοπωλήσει την κοινή ευρωπαϊκή αγορά και ευνοώντας το Παρίσι ή τη Φρανκφούρτη εις βάρο του City του Λονδίνου να βλάψουν τη βρετανική οικονομία που στηρίζεται αποκλειστικά στον αέρα που πουλάνε στο City.

”Υπάρχει ο κίνδυνος, όσο πιο κοντά έρχονται οι χώρες της Ευρωζώνης να παίρνουν αποφάσεις για κάποια θέματα που μπορεί να βλάψουν όσους είναι απ' έξω, όπως για παράδειγμα σε θέματα παροχής οικονομικών υπηρεσιών (δηλ. CDS και αέρα κοπανιστό που πουλάει το City) είπε ο Κάμερον.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/8844773/Nicolas-Sarkozy-tells-David-Cameron-Were-sick-of-you-telling-us-what-to-do.html