28 Οκτωβρίου 2011

Τρέμουν τις αντιδράσεις του κόσμου: Παπούλιας-Διαμαντοπούλου (αν πάει) οι άτυχοι που θα τα ακούσουν

Αυξημένα αστυνομικά μέτρα σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη Η μεγάλη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα, για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, παρουσία της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου.


Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας. Απαγορεύεται η συγκέντρωση πολιτών απέναντι από την εξέδρα των επισήμων όπου έχουν στηθεί κιγκλιδώματα, από νωρίς το πρωί. Το μέτρο αυτό λαμβάνεται υπό τον φόβο ακραίων εκδηλώσεων – διαμαρτυριών από πολίτες εναντίον των πολιτικών. Το μέτρο της απαγόρευσης κόσμου απέναντι από την εξέδρα των επισήμων είχε "πρωτοεμφανιστεί" στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.



Εν τω μεταξύ, ισχυρή αστυνομική δύναμη υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας. Στην λεωφ. Αμαλίας και την λεωφ. Βασ. Σοφίας έχουν σταθμεύσει από νωρίς, αρκετές κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ.


Στη Θεσσαλονίκη, με την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, θα κλείσει το εορταστικό τριήμερο. Στην παρέλαση θα παραβρεθεί ο Κάρολος Παπούλιας ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης. Και εκεί, είναι αυστηρά τα αστυνομικά μέτρα.


Η Τροχαία έχει ήδη προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από νωρίς το πρωί, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, λόγω των παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου, με διακοπή κυκλοφορίας και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης γύρω από τους κεντρικούς οδικούς άξονες.