09 Οκτωβρίου 2011

Νέο ραντεβού Βενιζέλου-τρόικας !! Καλά τι συζητάν οι κερατάδες τόσες μέρες;

Νέο ραντεβού Βενιζέλου-τρόικας Ακόμη μία συνάντηση θα έχει στις 6 σήμερα το απόγευμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τους επικεφαλής της τρόικας και στο τραπέζι αναμένεται να βρεθούν τα πρόσθετα μέτρα της διετίας 2013-2014.

Η χθεσινή διαβούλευση στο υπουργείο Οικονομικών κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και όπως αναφερόταν από την πλευρά της Αθήνας, οι εκκρεμότητες του 2011 και του 2012 οριστικοποιήθηκαν "πλην ελαχίστων λεπτομερειών".

Ωστόσο, η διαπραγμάτευση παραμένει ακόμη ανοιχτή, καθώς για να "κλειδώσει" η 6η δόση του δανείου θα πρέπει να οριστικοποιηθεί και η προσαρμογή του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος για της διετία 2013-2014.

Οι επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ και της ΕΕ Πόουλ Τόμσεν και Ματίας Μορς, με συνέντευξή τους σε γερμανική εφημερίδα τονίζουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε σταυροδρόμι και επισημαίνουν τον κίνδυνο αποτυχίας του προγράμματος εάν δεν προχωρήσουν γρήγορα οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Την ίδια ώρα, οι Ευρωπαίοι αναζητούν τρόπους αντιμετώπισης του ελληνικού ζητήματος, με αλλαγές στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, πιθανότατα και με μεγαλύτερο κούρεμα του χρέους. Το ζήτημα θα τεθεί στο τραπέζι των συνομιλιών Μέρκελ - Σαρκοζί σήμερα στο Βερολίνο.

Ήδη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών με συνέντευξή του στη "Frankfurter Allgemeine Zeitung" προαναγγέλλει μεγαλύτερη διαγραφή χρέους, ζητώντας να ληφθούν γρήγορα μέτρα για την ενίσχυση των τραπεζών.


"Πιθανώς θέσαμε τον Ιούλιο ένα πολύ μικρό ποσοστό μείωσης του ελληνικού χρέους. Υπάρχει ένας αυξημένος κίνδυνος η κρίση να επιδεινωθεί και να επεκταθεί. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι τράπεζες είναι εφοδιασμένες με επαρκή κεφάλαια" αναφέρει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

megatv.com